0

.

Daca doresti sa tai o bucata dintr-un film, pentru un proiect de afaceri sau pur si simplu in scopuri personale, nu trebuie sa folosesc neaparat programe avansate precum Adobe Movie Maker sau Sony Vegas, poti folosi o unealta gratis care poarta numele de „Windows Movie Maker”. Cred ca multi dintre voi nu s-au asteptat ca un movie cutter sa faca parte din Windows Movie Maker. Desigur, acest movie cutter nu se compara cu cel din programele profesionale mentionate mai sus, dar merita, totusi, atentia noastra. Windows Movie Maker este gratis si are functii de movie cutter limitate, dar destul de avansate.

Windows Movie Maker – Movie Cutter – Functia lui

Cu Windows Movie Maker poti, de asemeni, sa creezi filme prin a „suda” pozele, dar functia care ne intereseaza in acest articol este cea de movie cutter. Poate tu vrei sa tai un fragment anume dintr-un video pe care tocmai l-ai inregistrat sau vrei doar sa ai un alt video cu acel moment special in care ai avut un discurs la sfarsitul anilor de liceu. In acest moment functia de movie cutter ne poate ajuta.

Windows Movie Maker – Movie Cutter – Ce trebuie sa faci

Fii sigur ca instalezi toate codec-urile necesare inainte de a incepe. Functionalitatea lui depinde de anumite codec-uri video, acestea gasindu-se fie pe google, fie sunt instalate automat daca ai Windows 7 sau o versiune mai noua de OS.

Windows Movie Maker – Movie Cutter – Pasii necesari

Dupa ce ai terminat de instalat codec-urile, poti incepe prin a urma urmatorii pasi:

1. Primul lucru care trebuie facut este sa deschizi aplicatia Windows Movie Maker.

2. Pentru a putea adauga fisierul video pe care doresti sa il editezi, apasa pe optiunea „Click here to browse for videos and photos”. Fisierul video poate fi adaugat, de asemeni, cu functia drag-and-drop.

Windows Movie Maker

3. Dupa ce fisierul, care va fi editat cu Windows Movie Maker, este adaugat, programul il va analiza si va arata apoi frame-urile sale.

4. Acum va trebui sa te duci la frame-ul pe care vrei sa il alegi ca punct de pornire.

5. Odata ce te-ai decis asupra punctului de pornire, va trebui sa dai click dreapta pe acesta si sa selectezi apoi Set Start Point Option. Sub aceasta, exista optiunea Set End Point. Foloseste-o dupa ce ai ales frame-ul care reprezinta punctul de final.

Windows Movie Maker

6. Inainte de salva poti verifica daca este editat conform dorintelor tale, prin a folosi functia Preview. Aceasta permite vizualizarea „muncii” tale, fara a o salva. Ca sa poti salva fisierul final, intra in meniul principal si apasa alege optiunea Save Movie.
Acum vei putea sa iti imparti acest fisier cu prietenii tai sau poti, de asemeni, sa ii faci upload pe Youtube. Windows Movie Maker poate exporta cele mai populare extensii video, fiind suportate de majoritatea player-elor video.

Windows Movie Maker

Tine minte ca Windows Movie Maker este limitat in ideea de movie cutter. Programele de genul Sony Vegas au functii mult mai complexe, acestea oferind o varietate mare de optiuni si efecte si o calitate de output cu mult peste cea din Windows Movie Maker. Dar, tind sa reamintesc ca, Windows Movie Maker este un program gratis, spre deosebire de Sony Vegas sau Adobe Movie Maker.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply