0

.

memoria RAMMemoria RAM (Random Access Memory) este utilizata pentru a stoca temporar informatiile in timp ce calculatorul functioneaza pentru a spori performanta acestuia.

De exemplu, sistemul de operare se incarca in memoria RAM, precum si programele rulate sau jocurile in care intri. Pentru a obtine performanta de la calculator, trebuie luate in calcul cateva aspecte.

Ce trebuie sa stii despre memoria RAM?

Tipul de memorie: in momentul de fata se comercializeaza 2 tipuri de memorii RAM pentru calculatoare de birou. DDR2 si DDR3. Memoriile DDR nu se mai comercializeaza.

Atentie! Verifica intai ce tip de memorii suporta placa de baza inainte de a te orienta spre un anumit tip. Gasesti detalii in manual sau pe internet (pe pagina producatorului).

Frecventa : Memoriile DDR2 ruleaza la frecvente de 266Mhz (533), 333Mhz (667) si 400Mhz (800) (exista si variante ce ruleaza la frecvente mai mari, dar sunt mai rare si se adreseaza celor care doresc performanta extrema). Cele DDR3 ruleaza la 533Mhz (1066) si 667Mhz (1333). Frecventa mai ridicata inseamna, in general, performante mai bune.

Latenta: este importanta in general pentru cei ce doresc performanta. (De exemplu 5-5-5-15) Latenta creste o data cu frecventa…de aceea am spus ca frecventa ridicata inseamna, in general, performante mai bune.

Cu cat este mai mica cu atat performante este mai buna, dar, totodata, frecventa mica nu compenseaza spor de performanta. Trebuie gasita o cale de compromis intre latenta scazuta si frecventa ridicata .

Cantitatea de memorie: Aceste DIMM-uri se comercializeaza cu diferite cantitati de memorie. Sunt intalnite memorii de 512MB, 1GB (1000MB), 2GB si 4GB.

In concluzie, cand cumperi memorii RAM, fii sigur ca sunt suportate placa de baza sau cea pe care o vei cumpara. Avand in vedere ca sistemul de operare Vista are nevoie de cel putin 1GB de memorie, iti recomand sa intri in posesia a cel putin 2GB RAM (fie un DIMM sau modul ori sub forma de kit 2x1GB).

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply