3

.

Asa cum era de asteptat, Microsoft foloseste conferinta Build developer pentru a distribui o versiune pre-beta a Windows 8 (doar pentru procesoarele x86).

Windows 8 reprezinta combinatia Microsoft intre sistemele de operare pentru desktop, laptop si tableta, creata pentru a functiona de pe tablete de 10 inchi pana la ecrane mari din sufragerie, de la laptop-uri ultraportabile pana la sisteme masive de gaming si sisteme desktop pentru afaceri.

Schimbari majore

Update-urile la Windows 8 consumer preview afecteaza look-ul si adauga o multime de caracteristici si le retuseaza pe cele vechi.

Butonul de start rotund a disparut, ecranul de pornire in stil Metro ramane, si da, poti alege dintre 9 culori si 5 nuante pentru fundalul ecranului de pornire.

Dar exista mult mai multe schimbari aduse interfetei Consumer Preview decat cele din Start Screen, si mult mai multe schimbari aduse la Windows 8 decat la interfata cu utilizatorul.

Metro are o serie limitata de scheme de culori si stiluri. Exista noi modalitati de a alterna intre aplicatii, la fel cum si mai multe update-uri la instrumentele pentru desktop. Exista o serie de schimbari in ceea ce priveste modul de copiere al fisierelor ,management-ul energiei, securitate, networking, suport pentru hardware si altele.

Tot aici facem cunostinta cu primele aplicatii Metro, pentru a vedea cum este sa folosesti Metro mai mult decat a naviga printre file si foldere. Acum poti accesa aplicatii din Windows Store, ce provin de la dezvoltatori third-party.

Aceasta versiune Consumer Preview repezinta cea mai aproape versiune de cea finala, astfel ca poti simula perfect mediul in care vei lucra utilizand Windows 8. Intrebarea este, vei dori sa faci acest lucru?

 

Rularea Windows 8 Consumer preview

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca versiunea Consumer Preview functioneaza doar pentru pc-urile pe arhitecturi x86 si x64. Inca nu exista o versiune ARM pe care o poti descarca, din cauza faptului ca nu exista dispozitive ARM care l-ar putea rula.

Acest lucru se intampla din cauza modului foarte special in care sunt construite dispozitivele ARM, cand nici macar modul in care controlezi un buton fizic nu este cel standard.

De asemenea, se pare ca Microsoft nu suporta nici tabletele construite sa functioneze pe Android sau WebOS.

Chiar si asa, nu exista motiv de panica. Majoritatea elementelor ce pot fi vazute in Consumer Preview vor fi incluse si in versiunea ARM viitoare. Cele mai multe, de la interfata Metro pana la gesturile de touch, pana la modul in care desktop-ul are preinstalate utilitare de tipul Explore si Task manager, toate acestea vor fi identice in ARM.

Consumer Preview nu include aplicatiile office ce vor fi lansate impreuna cu WOA, si de asemenea ca poate rula toate aplicatiie x86 pentru desktop ce nu vor functiona pe WOA.

 

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

3 Comments

 1. Lucian says:

  An instalat merge bine, dar dupa primul update mi-a disparut Store si nu pot lua apps. Se poate instala Store fara sa reinstalez W 8 consumer? O zi buna

 2. Radu says:

  Salut Lucian, nu am sa-ti dau un raspuns exact, dar din cercetarile pe care le-am facut se pare ca nu poti sa il reinstalrezi fara sa ai un nou W 8 Consumer, totusi daca e sa te pui sa-l reinstalezi, vezi la instalare daca nu ai omis vre-un pas sau ai facut vre-o gresala, nu avea de ce sa-ti dispara din senin Store-ul. Numai bine, Radu.

 3. Tony says:

  Salut Lucian. Pot sa-ti spun ca update-ul Consumer Preview a eliminat aplicatiile “in plus” si le-a lasat doar pe cele standard.

  Pentru a avea acces la aplicatii, va trebui sa astepti o versiune beta.

Leave a Reply