0

.

Windows 8 ofera optiuni afisate pe lock-screen si mai mult decat atat, interfata Metro nu arata atat de diferit, insa avand email-ul, fotografiile, intalnirile si prietenii atasati pe aceasta, nu face decat sa prinda mai multa viata, asa cum face si titlul Metro pentru desktop, care are o versiunea “Metro-like” a Windows 7 Beta fish.

Poti de asemenea sa atasezi librarii aici, la fel ca si in Explorer, dar trebuie sa faci asta din cadrul utilitarului Explorer setat pe desktop, decat din cadrul librariei insasi.

Sistemul touch-gestures a fost imbunatatit si este acum mai eficient in lucru. Misca din coltul dreapta al ecranului si vei obtine noua bara charm reconstruita, ce contine Search Share, Start, Devices and Settings.

Poti face acelasi lucru lasat cursorul mouseului in coltul din dreapta sus sau jos. Prima data charms-urile vor aparea ca si outline-uri albe, iar dupa aceea, daca nu vei misca mouse-ul, acestea vor disparea. Windows considera ca nu ai dorit sa le deschizi, ci defapt sa muti scroll-ul sau sa inchizi fereastra folosind butonul din dreapta sus.

Functia Start, care este scoasa in evidenta printr-o accentuare a culorii din tema pe care o alegi, schimba intre ecranul de start si orice altceva mai ai deschis. Search-ul este acum sensibila la context. Daca te aflii in IE cand folosesti search, vei primi mai intai rezultate din Bing.

Misca cursorul de la baza ecranului spre top, si vei obtine o legatura rapida catre vizualizarea All-Apps, care este acum foarte bine organizata in grupuri de programe, aranjate in ordine alfabetica.

Daca treci mouse-ul prin Start Menu, se opreste la grupul de iconograme pe care le-ai setat sub cuvantul Start, acesta sarind la locul sau. Aceasta functie este celebra speed-bump care a fost promisa pentru a imbunatati navigarea.

Folosirea scroll-ului cu ajutorul unui mouse functioneaza mult mai bine. – daca imbingi mouse-ul dincolo de marginea ecranului, iconogramele se vor misca ca si cum le-ai fi miscat cu degetul tau.

Semantic Zoom

Functia Semantic Zoom este acum functionala. Apasa ca sa strangi iconogramele din ecranul de Start start la stagiul de mini-iconograme astfel ca vei vedea toate lucrurile odata, sau vei putea muta grupuri de obiecte.  Selecteaza un grup si trage-l in jos pentru a primi optiunea de redenumire a acestuia.

Aceasta este de asemenea imaginea pe care o obtii cand tragi de un obiect spre josul ecranului, ceea ce face mai usor sa muti un item de-a lungul ecranului fara sa deranjezi aranjamentul celorlalte iconograme si grupuri.

Daca tragi un item intre doua grupuri, cand il pozitionezi intre acestea o bara gri verticala va aparea pentru a-ti arata ca urmeaza sa creezi un nou grup in care sa pui item-ul.

Trecerea intre aplicatii este acum cu mult mai usoara. Poti inca sa tragi urmatoarea aplicatie in gramada din marginea stanga a ecranului pentru a intra in full scren sau sa se restranga la dimensiunea unei ferestre laterale.

Cand iconita noii aplicatii apare, poti de asemenea sa o trage inapoi in margine pentru a obtine un panou vertical cu thumbnail-uri.

Poti afisa un maxim de 6 thumbnail-uri are aplicatiilor recente (incluzand desktop-ul daca este deschis,) plus thumbnail-ul pentru Start menu. Apasa pe un thumbnail pentru a deschide aplicatia direct, sau trage de el pentru a selecta unde pe ecran sa apara.

Tastatura in Windows 8

Pentru tocuhscreen, tastarea pe ecran este acum mult mai eficienta. Tastatura este mai bine asezata acum, si profita de predictii contextuale si corectii de tiparire. Tastatura inca are alfabetul impartit in doua parti ale ecranului, astfel ca se afla in raza degetului opozabil, dar acum in centru se afla o tastatura numerica pentru a tasta mai repede parole (sau evident, numere).

De asemenea, tastatura poate fi redimensionata.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply