0

.

windows 8

 

Era un timp – parca de mult apus – cand companiile nu mai aveau rabdare sa iasa o noua versiune a Windows-ului. Lansarea oficiala a sistemului de operare Windows 8 de Vineri s-ar putea sa nu fie un eveniment atat de important, pentru majoritatea companiilor.

 

Acest sistem de operare, Windows 8, pare sa ofere cate putin din toate pentru oricine: functionalitate touch-screen pentru entuziastii de tablete, o interfata futurista pentru utilizatorii mai tineri si un set de mai multe versiuni care sunt compatibile cu traditionalul PC desktop.

 

Multe dintre afaceri, totusi, spun ca nu are rost un „upgrade” la Windows 8. Desigur, un numar mare de persoane inca n-au facut tranzitia de la Windows XP la Windows 7.

 

Windows 8 este, dupa parerea mea, un sistem de operare mai mult pentru utilizatorii de zi cu zi, decat pentru o afecere, o companie, deci, este un lucru care nu prea are rost pentru perspectiva unei companii, in acest moment”, spune Doug Johnson, presendintele mangementului de risc de la American Bankers Association.

 

Totusi, eu cred ca cei de la Microsoft urmaresc dominarea pietei pentru utilizatorii de tablete, acea arie dominata de Apple si Google. Windows 8 este plin de culori, se pot pune foarte usor reclame fara a „perturba” utilizatorul. Din aceasta rezulta ca Windows 8 este targetat, in special, pentru cei mai tineri.
Windows isi perde, usor, importanta financiara in Microsoft, desi, adeseori, vanzarea de PC-uri determina puterea castigurilor ale lui Microsoft. Anul trecut acestea au reprezentat 25%.
Succesul celor de la Microsoft asupra companiilor consta mai mult in vanzarea software-ului Office, decat al sistemului de operare Windows 8. Cu toate acestea, o institutie a facut o miscare rapida – Seton Hall University, din New Jersey. Aceasta scoala si-au cumparat deja tablete si laptopuri care ruleaza versiuni de Windows 8 pre-lansate. „Succesul acestui sistem de operare, Windows 8, il reprezinta faptul ca este „prietenos” din punctul de vedere al functionalitatii, deoarece este de tip touch”, spune un angajat al acestei institutii, Stephen Landry.
Chiar daca se lanseaza Windows 8, prioritatea cheie asupra acestei miscari il reprezinta faptul ca Microsoft incearca sa faca utilizatorii sa renunte la Windows 8, care este vechi de 10 ani – acesta ruland pe aproximativ 41% dintre PC-urile din intreaga planeta, adica 1,5 miliarde. Desi corporatiile au trecut imediat la Windows 7 – atunci cand a aparut – acestea nu se grabesc sa schimbe cu Windows 8, probabil fiind multumite cu el – cel putin unele. Dar, totusi, daca cineva doreste o tableta sau un Microsoft Surface, acestea merg cel mai bine cu Windows 8, Microsoft dand lovitura, dupa parerea mea, in aceasta arie a pietei.

 

Acest Windows 8 este destul de inovativ, dupa cum v-am spus mai sus, oferind functiile necesare unui device de tip touch screen, dar si PC-urilor desktop conventionale.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply