0

.

Windows 8.1Microsoft a anuntat in urma cu cateva saptamani ca va astepta aproximativ doua luni de zile din momentul in care va finaliza Windows 8.1 si pana in momentul in care il va face disponibil pentru intregul public. Ca si cum asta nu ar fi fost suficient sa intarate spiritele, pe blogul celor de la Windows a fost publicat si un articol (pe 14 august 2013), un articol ce confirma lansarea oficiala a Windows 8.1. Conform gigantului american, Windows 8.1 va fi prezentat pentru prima data pe 18 octombrie 2013 la ora 12:00 AM in Noua Zeelanda (17 octombrie 2013, ora 15:00 in Romania).

Conform celor de la Microsoft, Windows 8.1 va continua viziunea deja implementata in Windows 8 si reprezinta un exemplu al angajamentului si al inovatiei continue oferite de catre compania americana. Windows 8.1 va fi disponibil tuturor celor ce detin si folosesc deja Windows 8 printr-un simplu update in Windows Store.

Cu ceva imbunatati Windows 8.1 sistemul de operare deja existent? Conform celor de la Microsoft, noul update va aduce numeroase schimbari in special pe partea de personalizare a sistemului, o noua versiune de Internet Explorer (11, ceea ce mi se pare absolut inutil mai ales datorita faptului ca nimeni nu mai foloseste IE in ziua de astazi), o experienta imbunatatita a aplicatiei Windows Store si conectivitate cloud prin intermediul SkyDrive.

Din punctul nostru de vedere, 8.1 nu este decat un mic facelift la Windows 8. Adevarata inovatie a fost intr-adevar Windows 8, care comparativ cu versiunea anterioara (Windows 7), a fost semnificativ schimbat. De ce am spus schimbat si nu imbunatatit? Pentru ca, din punctul meu de vedere, este acelasi sistem de operare eficientizat intr-o proportie absolut nesemnificativa, dar cu design complet diferit. Unora le-a placut si le-a fost usor sa adopte acest nou sistem de operare, pe cand altii prefera sa ramana old school si sa nu faca update… cel putin pentru moment.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply