1

.

Probabil te-ai plictisit deja de vechiul Windows si doresti sa ii faci un upgrade. Upgrade Windows XP la Windows 7 se poate face destul de usor. Cu toate acestea, eu iti ofer un tutorial cu un tip mai putin comun de instalare, in care sper sa pot acoperi toate detaliile.

upgrade windows xp

 

Cum sa incepi un upgrade Windows XP

 

Pentru inceput, pentru a putea face un upgrade Windows XP la Windows 7, trebuie sa apesi pe optiunea „Custom” in timpul instalarii Windows-ului 7. O instalare „Custom” nu iti va salva programele, setarile sau fisierele, aceasta fiind una cat se poate de curata. Acest tip de upgrade Windows XP la Windows 7 este unul putin mai complex, el putand dura chiar si cateva ore.

 

De ce ai nevoie pentru a face un upgrade Windows XP la Windows 7

 

Pentru a reusi un upgrade Windows XP la Windows 7 vei avea nevoie de un hard extern pentru a putea salva toate datele tale de pe pc, inainte ca acestea sa fie sterse. Este recomandat sa copii pe acesta, de asemeni, kit-urile programelor, pentru a le putea instala dupa ce ai facut un upgrade Windows XP la Windows 7.

 

Ce versiune sa alegi dintre 32 biti sau 64 biti?

 

Versiunea de Windows 7 de 64 biti poate gestiona mai multa memorie RAM, spre deosebire de cea de 32 de biti, care poate suporta un total de 3,2 GB. Cu toate acestea, nu toate PC-urile pot suporta versiunea de 64 de biti.

 

Inainte de a incepe un upgrade Windows XP la Windows 7

 

Un prim pas ar fi acela de a iti conecta PC-ul la Internet, deoarece, in timpul instalarii Windows-ului, se fac si update-uri, direct de pe Internet. Cu toate acestea, daca nu dispui de o conexiune la Internet, inca poti instala Windows 7. Inainte de a incepe un upgrade Windows XP la Windows 7, trebuie sa verifici daca PC-ul tau suporta versiunea de 64 biti sau doar pe cea de 32, deoarece la inceputul instalarii va trebui sa alegi una dintre ele. Trebuie, de asemeni, sa ai langa tine product key-ul. Acesta il poti gasi fie pe cd-ul Windows-ului, fie pe mai,l daca l-ai cumparat de pe Internet.

 

Cum sa faci un upgrade Windows XP la Windows 7 folosind optiunea Custom

 

In timp ce esti pe interfata Windows-ului XP, fa una dintre urmatoarele:

– Daca l-ai cumparat de pe Internet si ti s-a dat un link de download, da dublu click pe fisierul respectiv.
– Daca detii un CD, pune-l pe acesta in CD/ DVD-ROM. Daca ecranul de instalare nu a aparut, intra in My Computer, deschide partitia aferenta CD-ului sau DVD-ului si da dublu click pe setup.exe.
Cand s-a deschis ecranul de instalare, apasa pe butonul „Install Now”. Urmatorul ecran va fi cel pentru a accepta daca doresti upgrade-uri in timpul instalarii. Daca nu esti conectat la Internet, poti da skip la acest pas. Apoi, urmeaza termenii de licenta, in care va trebui sa dai click pe „I accept the license terms”, apoi pe next. Acum urmeaza momentul in care vei alege tipul instalarii, tu alegand optiunea „Custom”. Apoi, va trebui sa alegi partitia in care vrei sa instalezi Windows-ul, recomandata fiind partitia C. Urmatorii pasi sunt foarte simpli, cei in care va trebui sa selectezi data si ora, sa pui un nume PC-ului (poti folosi aceleasi nume sau altele), etc.

Acum, in ultimul pas, va trebui sa iti copii datele inapoi pe pc folosind hard-ul extern sau metoda de stocare alternativa pe care ai ales-o.

 

Sper ca am fost pe cat de scurt posibil si ca am explicat pe intelesul tuturor cum sa faci un upgrade Windows XP la Windows 7. Respectand acesti pasi, cu siguranta nu vei intampina nici o problema. Daca, totusi, intampini vreo problema, nu ezita sa lasi un comment, iar vom incerca sa te ajutam

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

1 Comment

  1. Alexandru says:

    Pai eu din cate stiu ca sa faci Update la windows iti trebuie windows original cine nu are windows original nu poate sa faca update pentru ca il prind cei de la microsoft si nu o sa-i fie tocmai bine , eu asa cred 🙂

Leave a Reply