0

.

tema windows 7Spatiul de lucru si anume computerul sau laptopul personal, sunt medii in care majoritatea persoanelor isi petrec peste jumatate de zi. Este normal in aceste conditii ca fiecare sa isi doreasca ca mediul de lucru sa fie cat mai placut si mai relaxant si sa reprezinte exact preferintele proprii. Windows este un sistem de operare care ofera numeroase modalitati de personalizare a interfetei, de la schimbarea wallpapers-urilor, la actiuni mult mai complexe precum crearea intregii teme Windows 7 de la 0.

Ce este o tema Windows?

Tema este ceea ce ofera imaginea desktopului cu toate detaliile sale. Aceasta include:

  • unul sau mai multe wallpapere ce pot fi setate sa se schimbe la o anumita perioada
  • culoarea, modelul si opacitatea barei de start si a frame-urilor ferestrelor
  • grafica iconite
  • grafica cursoare
  • sunete
  • screensaver.

Pentru a schimba tema windows XP, Windows 7 sau o tema pentru Windows Vista, pasii sunt aproximativ aceeasi, iar utilizatorii au mai multe optiuni in functie de nivelul de competenta in ceea ce priveste programele de creatie grafica precum Photoshop si cunostintele avansate de PC.

Schimbarea temei pentru incepatori:

Orice schimbare adusa desktopului poate fi salvata ca o tema noua. Detalii precum schimbarea wallpaperului, al screenserverului, sunetelor si chiar a culorilor barelor sunt foarte usor de accesat in Windows 7 si fiecare poate fi salvat sub un alt nume ca o tema noua.

Calea pentru accesarea si modificarea oricarei tema Windows 7 este: click drepta pe desktop->Personalize

Schimbarea temei pentru utilizatorii avansati:

Pentru cei pe care cunostintele tehnice ii ajuta, este posibila o personalizare mai in detaliu sau chiar crearea temei Windows de la 0. Formatul acceptat de Windows 7 este .theme si poate fi creat in wordpad. Atentie insa, pentru cei care aleg sa creeze tema de la 0, limbajul standard este complicat, iar orice sectiune gresita din document poate compromite intreaga tema. Pe internet exista modele de documente .theme ce pot fi modificate pentru cei care nu sunt indeajuns de increzatori pentru a scrie intreg documentul de la 0.

Pe langa comenzile introduse in documentul .theme, fiecare tema va avea nevoie si de partea de grafica. Pentru o tema cu adevarat originala, persoanele cu cunostinte de Adobe Photoshop sau Adobe Fireworks isi pot crea propriile bare, iconite si chiar cursoare.

Daca talentul grafic nu este intocmai punctul forte al utilizatorului, exista numeroase site-uri de resurse pe internet de unde se poate downloada grafica pentru iconite, cursoare, bare si imagini pentru wallpapers. Instalarea acestora se poate face direct din documentul .theme prin schimbarea path-ului fiecarui element in parte cu elementul nou downloadat.

Spre exemplu, daca in tema veche cursorul se numea “cursor1” si utilizatorul vrea sa il inlocuiasca cu un cursor nou downloadat numit generic “cursor2”, atunci tot ce trebuie sa faca este sa modifice sectiunea corespunzatoare din documentul de tema Windows 7, astfel:

Sectiune: [Control Panel\Cursors] Path: Arrow=%SystemRoot%\cursors\cursor1.cur va fi inlocuit cu Arrow=%SystemRoot%\cursors\cursor2.cur (cu specificatia ca si cursorul nou downloadat trebuie salvat in prealabil in aceeasi locatie ca si cursorul vechi, pentru a evita confuzia)

Windows OS ofera multa libertate utilizatorilor cu ceva cunostinte in domeniu si talent grafic. Cu ajutorul unor tutoriale Windows in detaliu si al programelor de genul Photoshop, in cateva ore oricine isi poate crea o tema absolut originala care sa ii reflecte intocmai preferintele si viziunea artistica. Aceste teme pot fi mai apoi chiar impartasite pe site-uri speciale pentru ca alti utilizatori sa le poata downloada si folosi.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply