0

.

Acest tutorial va este util atunci cand doriti sa aveti un text in care sa picure sange in GIMP. Este ideal pentru Halloween, de asemenea, poate fi adaptata pentru a produce un text cu vopsea care picura, dacă doriti sa aveti un  efect de graffiti simplu.

Exista cativa pasi necesare pentru a obtine acest efect.

Tutorial Sange in GIMP,pentru text

1. Deschideţi un document necompletat

Du-te la File> New şi setaţi dimensiunea documentului, în funcţie de modul în care intenţionaţi să utilizaţi textul finit. Am folosit doar o dimensiune prestabilită de 1024px X 768px cu X şi Y rezoluţiile setat la 72 pixeli, dar dacă ai de gând să imprima piesa pe imprimanta desktop, vei dori să setaţi de la  rezoluţie de150 pixeli a 300 pixeli.

2. Setare culoare plan frontal

Pentru această piesă  utilizam culoarea rosie pentru a da impresia de sânge.

În caseta de instrumente, faceţi clic pe caseta Culoare plan frontal, chiar sub toate instrumentele, pentru a deschide schimba culoarea generate de dialog. Aveţi posibilitatea să setaţi culorile la un rosu aprins.

3. Adaugă un text


Cu setul de culoarea prim-plan, putem adăuga un text.

Faceţi clic pe Text Tool din Toolbox şi apoi faceţi clic pe document, care se deschide Text Editor GIMP, în care aveţi posibilitatea să tastaţi textul şi faceţi clic pe Închidere atunci când aţi făcut asta. Acum, în caseta Text opţiunile pe care este sub caseta de instrumente, faceţi clic pe butonul etichetat Font şi selectaţi fontul pe care doriţi să-l utilizaţi – un font bold este cel mai bine. Am selectat Deja Vu Serif Bold Semi-Condensat , care este disponibil gratuit sub o licenţă open source. Utilizaţi controlul Dimensiune pentru a redimensiona textul.

Important: textul este înconjurat de o cutie cu mânere apuca pe fiecare parte şi de colţ. Faceţi clic pe mânerul de jos şi trageţi în jos caseta astfel că nu există spaţiu liber între text şi partea de jos a casetei.

4.Adaugă picură efectul de scădere


Adăugarea curgea sânge este un proces în trei etape folosind smudge tool şi Brush Tool.

Smudge tool este în Caseta de instrumente şi are pictograma deget arătător, faceţi clic pe aşa că să-l activezi. În opţiunile Smudge care sunt sub caseta de instrumente, selectaţi o perie mică, greu tivita – amintiţi-vă puteţi utiliza glisorul Scalare pentru a modifica dimensiunea pensulei. Trebuie, de asemenea, trebuie să se mişte cursorul Tarif pe deplin la dreapta. Acum aveţi posibilitatea să faceţi clic pe text şi glisaţi în jos prima parte a picaturi. Încercăm să facem aceste lungimi aleatorii şi au unele varia un pic în calea pe care le iau.

5.Adaugarea sangeluiUrmătorul pas este de a adăuga picături de sânge pentru a conduce pe care tocmai l-am adăugat.

Click pe Brush Tool şi în opţiunile, selectaţi o dimensiune de pensulă, care este un pic mai mare decat cele folosite pentru a face execută de sânge anterior. Aveţi posibilitatea să utilizaţi glisorul Scalare dacă nu există o perie de marime potrivita presetate. Acum, doar să faceţi clic pe vârful de fiecare rulare pentru a adăuga un cerc roşu.

6.Rafinare Forma Drops


Acest pas utilizează smudge tool din nou pentru a face cercurile arate mai mult ca picături de sânge ar fi.

Faceţi clic pe smudge tool şi în opţiunile selectaţi o pensulă care se află la aproximativ jumătatea distanţei dintre dimensiunea pensulei pe care le-aţi utilizat pentru picături şi pensula le-aţi utilizat pentru a picta se execută. Înainte de a utiliza instrumentul, glisaţi cursorul Tarif stânga la aproximativ 60. Cu set perie, faceţi clic pe una dintre picături şi trageţi în sus şi ar trebui să vedeţi că aţi adăugat un pic de o coadă pentru a meniurile care arată mai natural şi realist. Dacă este necesar, modifica dimensiunea pensulei şi încercaţi din nou.

7.Adaugă Repere


Puteti prefera efectul fără a adăuga acest pas, dar adăugând unele evidenţiază rapid şi simplu pot îmbunătăţi rezultatul final.

Setaţi culoarea planului frontal la alb folosind tehnica descrisă mai devreme şi pentru a comuta înapoi la Brush Tool, selectând o perie mică moale de data aceasta. Veţi găsi, probabil, acest lucru mai uşor dacă zoom-ul într-un pic, merge atât de la View> Zoom> În. Acum puteţi picta doar pe subliniază mici şi albe dur, după cum puteţi vedea dacă faceţi clic pe miniatură. Nu vă faceţi griji cu privire la încercarea de a fi prea precis – dacă te uiţi la efortul meu, veţi vedea că sunt destul de aspre, dar atunci când zoom-ul din nou ca arata destul de bun.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply