0

.

Dropbox este o aplicatie online ce va permite sa stocati, partajati, share-uiti fisiere pe Internet.

dropboxAccesarea website-ului Dropbox

Primul pas pe care trebuie sa il faceti este sa accesati adresa website-ului aplicatiei Dropbox. Deschidem browserul preferat si tastam in casuta cu adrese: “www.dropbox.com“. Odata ajunsi pe pagina principala a aplicatiei, click-uim pe textul Sign-Up.

Inregistrare membru Dropbox

Pentru a putea folosi Dropbox este necesara inregistrarea noastra in bazele de date Dropbox. Dupa ce clickuim pe Sign-Up, va trebui sa ne scriem numele si prenumele, adresa de e-mail si sa ne alegem o parola. Va trebui bifam casuta cu termenii si conditiile Dropbox si vom da mai departe pe Sign up. Daca trecem de acest pas, inseamna ca suntem membri si avem un cont deschis la Dropbox.

Tutorial Dropbox – Descarcarea aplicatiei Dropbox

Dupa inregistrarea noastra ca membri, va trebui sa descarcam aplicatia necesara folosirii acestui program si pe calculator. Pe pagina principala clickuim pe textul Download. Ni se va deschide o casuta unde va trebui sa selectam Open sau Save (daca vrem sa salvam kit-ul de instalare intr-un loc anume). Dupa ce am selectat Open, programul se va descarca si imediat va incepe operatiunea de instalare. Trecem la urmatorul pas.

Tutorial Dropbox – Instalarea aplicatiei Dropbox

Odata descarcata aplicatia, ea va trebui instalata. Alegem calea unde dorim sa se instaleze aplicatia si dam Next si Finish. Dupa ce am terminat de instalat aplicatia, ea va trebui rulata. Dupa ce rulam aplicatia, programul ne va intreba daca suntem sau nu membri inregistrati la Dropbox. Alegem varinata “I already have a Dropbox account” si dam Next. Aici va trebui sa tastam Emailul cu care ne-am inregistrat ca membru, parola pentru care am optat si va trebui sa alegem un nume pentru calculatorul nostru. Retineti ca aceasta aplicatie poate fi instalata pe mai multe calculatoare, utilizand un singur cont de membru Dropbox. Selectam Next, alegem varianta gratuita de 2 GB spatiu, selectam Next, observam ca ni s-a creat un folder pe nume Dropbbox in My Documents si Finish.

Folosirea aplicatiei Dropbox

Avem instalata pe calculatorul nostru aplicatia Dropbox. De acum inainte tot ce avem in folderul creat in My Documents, se va regasi si pe Internet in spatiul nostru de stocare al aplicatiei Dropbox.

Dupa parerea mea, Dropbox este o aplicatie foarte utila. Cu o simpla conexiune la Internet, avem un spatiu de stocare de 2 GB pe care il putem partaja cu oricine dorim in mod gratuit.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Tags: ,

Leave a Reply