0

.

Mai jos aveti un tutorial pentru Adobe ILustrator un effect fosforescent pe care-l adaugam unui text. Cititi mai jos tutorialul.

Iata ce va iesi la finalul acestui tutorial:

Tutorial Adobe Ilustrator,efect fosforescent

Pasul 01

Creaţi un document de 700 x 300px. Alege Rectangle Tool (M) si creaza o forma de dimensiunea Artboardului  dumneavoastra. Umple-l cu R = 53 G = 52 B = 54, apoi deschideti meniul acoperi-out a panoului Aspect si faceti clic pe Umplere /Adauga. Aceasta va adauga o umplere secundara pentru forma ta. Negru cu  opacitatea de 30%, schimba modul de amestecare a Multiply apoi mergi la Effect> Artistic> Film Grain. Introduceti datele de mai jos, apoi faceti clic pe OK. Adauga o umplere terte pentru acest dreptunghi si  foloseste gradient radial asa cum arata in urmatoarea imagine. Schimba modul de amestecare la Multiply si opacitatea la 25%.

Pasul 02

Deschideti panoul Pensule apoi deschideti meniu si du-te la Open Library Brush> Artistic> Artistic_ChalkCharcoalPencil. Alege Pen Tool (P). Desenati doua cai verticale si unul orizontal apoi utilizati perie Creta. Selectati aceste trei cai, iar grupul lor (Control + G). Apoi, aveti nevoie pentru a masca acest grup. Duplica forma facuta in etapa anterioara. Selectati aceasta copie, umple-l cu alb si muta-l mai sus de grup. Selecteaza toate aceste forme si du-te la panoul Transparentă (Fereastră> Transparenţa). Deschideti meniul acoperi-out si apasati pe Asigurati-masca de Opacitate. Acum, grupul dvs. ar trebui sa fie mascat. Selectati opacitatea la 5%  schimba modul de amestecare la Multiply.

Pasul 03

Activeaza Grid (Vizualizare> Afisare Grid) si Fixare la grila (Vizualizare> Ajustare la Grid). Pentru urmatorul pas veti avea nevoie de o grila de fiecare 2px. Du-te la Editare> Preferinte> Ghidaje & Grila, introduceti 2 tn Gridline fiecare caseta si 1 in caseta subdiviziunile. Alege Ellipse Tool (L) si creaza un 4 prin forma 4px. Umple-l cu R = 28 G = 23 B = 26 apoi se adauga un accident vascular cerebral 0,15 (R = 65 G = 64 B = 66). Selectati umplere (de la panoul Aspect) si mergi la Effect> Stylize> Stralucire interioara. Introduceti datele de mai jos si faceti clic pe OK. Faceti o copie a acestui cerc. In cele din urma, aceste doua forme vor arata asa cum se arata in imaginea de mai jos. Fixare la Grid va usura munca.

Pasul 04

Selectati cercurile facute in etapa anterioara si grup  (Control + G). Selectati acest grup nou si mergi la Effect> Distort & Transform> Transform. Introduceti datele prezentate in fereastra din stanga, aspo faceti clic pe OK, apoi du-te din nou la Effect> Distort & Transform> Transform. Introducei datele prezentate in a doua fereastra apoi faceti clic pe OK.

Pasul 05

Pentru urmatorul pas veti avea nevoie de o grila  fiecare cu  5px. Du-te la Editare> Preferinte> Ghidaje & Grila si introduceti de la 5 in Gridlinein  fiecare caseta. Alege Ellipse Tool (L) si  creaza doua forme similare (700px inaltime larga si 110px). Umple-le cu R = 171 G = 245 B = 8 si mergi la Effect> Blur> Gaussian Blur. Introduceti o raza de 80 , faceti clic pe OK, apoi pe grup. Apoi, aveti avea nevoie pentru a masca acest grup. Duplica forma facuta in primul pas. Selectati această copie, umple-l cu alb si mutati-l mai sus.. Selecteaza toate aceste forme si du-te la panoul Transparenta (Fereastra> Transparenta). Deschideti meniul acoperi-out si apasati pe Asigurati-masca Opacitate. Acum, grupul dvs. ar trebui sa fie mascat. Selectati-l, mai mici opacitatea la 15% si a modifica modul de amestecare la Overlay.

Pasul 06

Dezactiveaza Grid si Fixare la grila. Alege Type Tool (T) si adauga textul alb. Utilizati fontul Arial Negre, cu o dimensiune de 12 apoi mergi la Object> Expand. Selectati formele care rezulta si du-te la Object Path compuse>> face. Umpleti calea de rezultate cu  alb.

Pasul 07

Concentrati-va pe forma facuta in etapa anterioara. Trageti-l deasupra pictogramei Duplicare Postul selectate din partea de jos a panoului Aspect. Aceasta va adauga o copie a accident vascular cerebral. Selectati-l, micsorati dimensiunea de 1pt si inlocuiti culoarea cu R = 255 G = 255 B = 23. Asigurati-l 1pt larg si umple-l cu R = 171 G = 245 B = 8.

Pasul 08

Pastrati-va concentrarea  pe forma din etapa anterioara.  Mergi la Effect> Blur> Gaussian Blur, introduceti o raza 1px si faceţi clic pe OK. Mergi la Effect> Blur> Gaussian Blur, introduceti o raza 3px si faceti clic pe OK. Mergi la Effect> Blur> Gaussian Blur, introduceti o raza 3px si faceţi clic pe OK. Acum, textul ar trebui sa arate ca in imaginea de mai jos. Deschideti panoul Stiluri grafice. Selectati calea de text, deschideti meniul acoperi-out si apasati pe stilul grafic nou. Acest lucru va crea un nou stil grafic. Veti avea nevoie de ea pentru un pas final.

Pasul 09

Selectati calea de text, de control a lovit + C de control, apoi apasa Ctrl + B. Aceasta va adauga un exemplar din spate. Selectati-l, scoateti accidente vasculare cerebrale existente si adaugati una nouă. Faceti negru, la nivel 20px si inferioara opacitatea la 50%. Reselectati intreaga cale. Jos opacitatea la 30%, schimba modul de amestecare a Multiply apoi mergi la Effect> Blur> Gaussian Blur. Introduceti o raza de 25px, apoi faceti clic pe OK. Inca o data, selectati calea de textul si faceti o copie in spate.  Asigurati-l 2pt larga (R = 171 G = 245 B = 8) si inferioara opacitatea la 50%. Reselectati intregul traseu, mai mici opacitatea la 50%, apoi mergi la Effect> Blur> Gaussian Blur. Introduceti o raza de 10px, apoi faceti clic pe OK. In cele din urma, cu aceasta forma incă selectata, apasa pe sageata dreapta si sageata in jos de două ori.

 

Pasul 10

Selectati forma de text (facuta in pasul opt) si mergeti la Object> Path Path> Offset. Introduceti un 3px-offset si faceti clic pe OK.

Pasul 11

Activeaza Grid si Fixare la grila. Pentru urmatorul pas veti avea nevoie de o grila fiecare 2px. Du-te la Editare> Preferinte> Ghidaje & Grila si introduceti 2 in Gridline fiecare caseta. Alege Ellipse Tool (L) si  creaza grupul de forme prezentate in prima imagine. Umple-le cu acelasi gradient radial. Prinde Conversia Anchor Point Tool (Shift + C) si faceti clic pe punctele de ancorare din stanga si dreapta. Selectati formele rezultate, mergi la Effect> Blur> Gaussian Blur si introduceti o raza de 2px.

Pasul 12

Dezactiveaza Fixare la grila. Selectati formele din pasul anterior, faceti mai multe copii si raspanditi-le de-a lungul textului. Aceasta vor adauga cateva puncte de atractie pentru text. Pentru zonele rotunjite utilizeaza Warp> Arc efectul. Veti avea nevoie, de asemenea, pentru a muta gradiente de cativa pixeli in sus, jos, stanga sau dreapta.

Pasul 13

Reactiveaza Fixare la grila. Alege Ellipse Tool (L). Creareza unei 700 de 65px forma si se pune aaa cum se arata in urmatoarea imagine. Umple-l cu R = 171 G = 245 B = 8, opacitatea la 5%, apoi mergi la Effect> Blur> Gaussian Blur si introduceti o raza de 80px.


Pasul 14
Prinde-te de Pen Tool (P) si  trage unele trasee orizontale si verticale asa cum se arata in imaginea de mai jos. Selecteaza toate aceste cai si faceti clic pe stilul grafic salvat.

Pasul 15

Alege Ellipse Tool si creaza 4 prin forma 4px. Umpleti-l cu gradient radial apoi mergi la Effect> Blur> Gaussian Blur si introduceti o raza de 2px. Faceti cateva copii ale acestui cerc si  plaseaza-le asa cum se arata in imaginea de mai jos.

 

Pasul 16

In cele din urma, utilizeaza tipul forme de forme facute in pasul 11 pentru a adauga cateva puncte pentru a evidentia trasee efectuate in etapa anterioara.

Final

Acum, munca ta arata asa. Aveti posibilitatea sa inlocuiti nuanta de verde, cu unele nuante de albastru, asa cum se arată în a doua imagine. Experienţă, există posibilităţi nenumărate.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply