0

.

In momentul in care descarci torrente, ai nevoie intradevar de o intreaga trusa pentru a-ti putea “sustine activitatea intr-un mediu ambiant si placut”. De aceea, in acest articol voi vorbi despre tot ce ai nevoie in momentul in care descarci/ai descarcat un torrent.

Sa incepem cu inceputul.

1.In primul rand, ai nevoie de Software de Securitate

Bineinteles, aceste programe nu sunt neaparat necesare doar cand descarci torrent si sunt bune totdeauna pentru calculatorul tau.

Cele mai recomandate sunt: Zone Alarm Free Firewall, Comodo Firewall Pro, AVG Anti-Virus, Avira Anti-Virus, Avast …si lista poate continua oricand.

utilitarpentru arhivare2.Un utilitar pentru arhivare/dezarhivare.

Acesta  poate folosit in momentele in care fisierele pe care le descarci, sunt in format zip sau rar. WinZip si WinRar, sunt cele mai populare programe din categoria lor, in ciuda faptului ca nu sunt gratuite. O alternativa excelenta si gratuita insa poate fi 7-Zip care pentru mine, face mereu treaba buna.

 

3.Un media player universal

Sunt 4 astfel de programe, care sunt capabile sa play-eze aproape orice fisier video. Acestea sunt: Windows Media Player, VLC player, Media Player Classic si DivX player.
VLC
Windows Media Player
DivX
Media Player Classic

4.Codecuri care sa sustina toate tipurile de fisiere media

Codecurile sunt mici programe, folosite pentru a micsora sau mari fisierele media mari. Aceste sunt mai mereu necesare, pentru a putea rula anumite fisiere video in media player-ul tau. De exemplu, K-Lite codec pack este cel mai popular codec de acest gen. In unele cazuri, acesta vine incorporat cu media player-ul(Media Player Clasic).

Alte codecuri, gasiti accesand link-urile de mai jos.
Free-Codecs.com
Fourcc.org
XPCodecpack.com

Acestea sunt cam toate chestiile de care ai nevoie in timp ce/dupa ce descarci un torrent. Daca aveti completari, “let me know”.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply