0

.

Acest articol este continuarea articolului Trucuri Win7 – II. Voi continua sa iti zic unele trucuri win7 pe care eu cred ca le vei gasi interesante.

 

Trucuri win7 – Stiky Notes (da, stiky nu sticky)

 

Aceasta functie din windows 7 te ajuta pentru a iti crea un sticky note virtual. Poti folosi aceasta facilitate atunci cand, de exemplu, ai citit un articol – sa zicem interesant – si doresti sa salvezi linkul sau un numar de telefon din el. Poti face foarte usor acest lucru, folosind functia stiky notes. Pentru a putea crea un stiky note, apasa pe tasta windows (cea dintre ctrl si alt) si apoi pe r – in timp ce tii apasat pe tasta w. Se va deschide Run-ul. de acolo, scriem stikynot.exe si se va deschide aceasta mini aplicatie. Poti, de asemeni, sa schimbi culoarea notitelor, acest lucru putand fi facut prin a da click dreapta pe ecranul respectiv si a selecta, mai apoi, culoarea dorita.

 

 

trucuri win7

 

 

Trucuri win7 – Crearea unui fisier de grup sau a unui program de tipul self installing – self extracting

 

Windows 7 ofera aceasta functie cu adevarat inovativa, in care poti crea fisiere de tip „setup.exe”. Pentru initializarea functiei, intra in Run – am scris mai devreme cum poti face acest lucru, folosind un shortcut key – si scrii iexpress. Iti va aparea, mai apoi, urmatoarea imagine, care te va putea ghida in urmatorii pasi.

 

trucuri win7

 

Un fisier de tip self extracting este acela care contine alte fisiere comprimate – adeseori, printr-un program RAR sau ZIP – pentru a putea avea mai multa eficienta la transferul de date. Acest fisier contine – in cadrul lui – un program de comprimare, pentru a putea decompresa fiserele din el si, de asemeni, executa. La final, utilizatorul nu are nevoie de nici un tip de program pentru a putea deschide acest fisier. Acestea ruleaza, adeseori, doar cu un dublu click pe el, decompresia incepand imediat.

 

Trucuri win7 – Crearea unui CD/ DVD care sa contina un fisier .iso fara vreun program special

 

Windows 7 si, mai nou, Windows 8, dispun de o functie inovativa, si anume aceea in care poti scrie un fisier .iso pe un CD, direct din Windows. Pentru a putea scrie un CD/ DVD de acest tip, .iso, da dublu click pe el si alege partitia CD/ DVD-ROM in care ai introdus disc-ul si selecteaza Burn.

 

trucuri win7

 

Daca, totusi, ai un program asociat cu fisierele de tip .iso – de exemplu, eu am VLC – trebuie sa dai click dreapta pe el, apoi selectezi Open With si alegi Disc Image Burning Tool.

 

Trucuri win7 – Cum poti mari dimensiunea scrisului si a iconitelor din Windows 7

 

Desigur – cum patesc si eu – dupa mai multe ore pierdute in fata PC-ului, iconitele si scrisul ni se pot parea mai mici, deoarece creierul este obosit si nu mai poate face „focus” asupra lor. Pe mine ma ajuta o functie si anume aceea de a mari marimea scrisului si a iconitelor.

 

Pentru a putea manipula aceste caracteristici, dam click dreapta pe ecran, alegem Screen Resolution si, mai apoi, display settings.

 

trucuri win7

 

Si, in partea de jos a paginii care s-a deschis, dam click pe „Make text or other items larger or smaller. Urmatoarea imagine va fi pentru a alege dimesiunea scrisului si a inconitelor.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply