1

.

Poti sa te plictisesti, la un moment dat, de design-ul sau felul in care functioneaza Windows-ul tau. Exista anumite trucuri win7 ce pot imbunatati functionalitatea si, de asemeni, usurinta cu care poti manipula Windows 7. Va voi insira pe urmatoarele randuri cateva dintre aceste trucuri win7.

 

Trucuri Win7 – Dreamscene

 

Acesta permite utilizatorilor sa isi puna ca wallpaper o animatie sau un fisier video. Dreamscene cere, totusi, multe resurse, deci, daca aveti un PC mai slab, nu este recomandata activarea acesteia. Il poti downloada cu un simplu search pe google, iar instalarea se poate face astfel: click dreapta pe fisier, run as administrator, iar, dupa ce acesta va face anumite schimbari de registri, apesi pe butonul „Enable Dreamscene”. Acesta suporta doar fisierele cu extensie .mpeg si .wmv.

 

trucuri win7

 

Trucuri Win7 – Taskbar

 

Cu totii stim cat de enervanta poate fi bara de start, deoarece acolo pot aparea programe care nu le folosim foarte des. Cu toate acestea, putem modifica bara de start dupa bunul plac. Pentru a putea face acest lucru: dai click dreapta pe taskbar -> properties -> star menu -> customize. Putem modifica ordinea si numarul programelor, precum si marimea iconitelor care apar in bara de start.

trucuri win7

 

Trucuri Win7 – Dezactivarea hibernate-ului

 

Din caz ca nu stiai, hibernate-ul este o functie care pune PC-ul intr-o stare mai „eco” de stand by. Stand by-ul foloseste memoriile RAM si hard disk-ul, spre deosebire de functia hibernate. Hibernate este recomandat daca PC-ul ramane nefolosit mai mult de o zi. Totusi, dorim dezactivarea lui deoarece acesta ocupa destul de mult dintr-un hard disk, aproximativ 1 GB. Dezactivarea lui se face prin: click dreapta pe command prompt -> run as administrator.

trucuri win7

 

Apoi, dupa ce ti s-a deschis cmd-ul, trebuie sa introduci urmatoarea comanda: powercfg.exe –h off.

trucuri win7

 

Dupa aceasta, va trebui sa dai un restart la PC si, vei observa ca, hard disk-ul va avea cu aproximativ 1 GB mai mult.

 

Trucuri Win7 – Partitie noua hard disk

 

Windows 7 ofera utilizatorilor posibilitatea de a crea o partitie direct din interfata Windows-ului. Pentru a putea face acest lucru intra in Control Panel, iar in casuta din dreapta sus introduce textul – partition.

trucuri win7

 

Apasa apoi pe „Create and format hard disks partitions” si vei observa ca se va deschide o noua ferastra, in care se afla absolut toate partitiile ce apartin hard disk-ului.

 

trucuri win7

 

Ca sa poti crea o noua partitie (asta in cazul in care nu avem spatiu ramas in afara partitiilor) da click dreapta pe o partitie care exista deja si apoi comanda „shrink volume”.

 

trucuri win7

 

Cand s-a terminat de calculat spatiul, se va afisa urmatoarea imagine:

 

trucuri win7

 

In prima casuta ai totalul marimei partiei iar in a 2-a cea aferenta partitiei noi. In cea de-a 3-a casuta poti modifica marimea, facand-o mai mica, daca nu ai nevoie de o marime asa mare. Dupa aceasta, apesi pe butonul „shrink” iar noua partitie va fi creata. Ultimul pas din „Trucuri Win 7 – IV” este de a da click dreapta pe partitia nou creata si de a ii atribui o litera. Pentru a putea folosi aceasta partitie trebuie sa dai click dreapta pe ea, iar apoi format NTFS.

Sper ca aceste trucuri win7 sa fi fost de ajutor. Acestea sunt doar cateva trucuri win7, ele continuand in urmatorul articol, “Trucuri win7 – II

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Tags:

Leave a Reply