0

.

site-uri de poze gratuiteO imagine valoreaza cat o mie de cuvinte, iar un text postat alaturi de imaginea potrivita valoreaza cat o mie de accesari. Internetul nu inseamna doar bogatie, ci si surplus de informatie, pe o tema data existand adesea sute sau chiar mii de surse informative, articole, bloguri sau forumuri. In aceste conditii, utilizatorii aleg adesea pe criterii vizuale, atrasi de imaginea cea mai potrivita cu subiectul de interes. Alegerea unei imagini pentru contentul propus este jumatate din rezultatul final, iar in acest scop este important sa se poata alege dintr-o selectie vasta de imagini gratuite. Site-urile de poze sau imagini ce pot fi folosite cu scop publicitar ori in design web sunt adesea servicii cu plata pentru numarul de imagini downloadat sau abonament lunar.

Exista totusi un numar de site-uri de poze gratuite, unde content writeri, detinatori de blog-uri sau web designeri pot gasi imaginile potrivite pentru ceea ce au nevoie in munca pe care o presteaza. Dintre acestea, cele mai cunoscute 5 reprezinta o sursa de valoare pentru artisti, scriitori si web builderi deopotriva.

Toate site-urile din aceasta lista au in comun cateva calitati esentiale pentru download de poze gratuit: un numar mare de poze high-resolution, nu este nevoie de subscriptie sau plata si nu se incalca nici un copyright.

1. Every Stock Photo – acesta este de fapt un motor de cautare pentru imagini gratuite si are avantajul de a cauta in functie de cuvinte cheie intr-o baza de date de peste 20.000.000 de imagini. Fiecare rezultat are detalii clare legate de licenta ce pot fi vizionate cu usurinta. Este nevoie de inregistrare, insa aceasta este gratuita si faciliteaza de asemenea comunicarea cu posesorii imaginilor in cazul in care se doreste lasarea unui comentariu sau colectarea acestora la favorite.

Every Stock Photo – www.everystockphoto.com

2. Creative Commons – un site foarte asemanator cu Every Stock Photo este Creative Commons cu diferenta ca acesta ofera utilizatorilor optiunea de a alege ce sursa sa fie folosita pentru cautare, spre exemplu Google Images sau Flickr.

Creative Commons – creativecommons.org

3. Morgue File – tot un motor de cautare, Morgue File se deosebeste prin faptul ca acesta da ca rezultate doar poze gratuite de mare rezolutie. Acesta este extrem de usor de folosit, cu un design minimalist si fara prea multe optiuni pentru a distrage atentia. Comunitatea Morgue File este in plina crestere, iar utilizatorii sunt prietenosi si mereu gata sa raspunda la intrebari legate de licenta sau de rezultatele cautarilor.

Morgue File – www.morguefile.com

4. Flickr – cea mai cunoscuta sursa pentru download de poze gratuit, Flickr este la baza o comunitate de photo sharing in care utilizatorii isi pot incarca pozele. Pentru ca pe site pot incarca poze atat fotografi amatori, cat si fotografi profesionisti, cautarile specifice pot da atat rezultate gratuite, cat si rezultate ale unor fotografi profesionisti destinate pentru uz comercial care necesita plata anumitor sume. Din fericire, exista optiunea de a alege cautare avansata unde pot fi activate filtrele “creative commons” si “commercial use” in functie de nevoi si preferinte.

Flickr – www.flickr.com

5. Stock.Xchng – acesta este site-ul cu cea mai mare galerie de poze gratuite 100%. Singurele restrictii de pe site care se aplica sunt cele care apar la inceputul cautarii sub forma de reclama platita. Cu exceptia acestora, site-ul pune la dispozitia utilizatorilor peste 300.000 de imagini fara restrictii de utilizare, care pot fi modificate, manipulate, folosite in articole sau pentru design web.

Stock.Xchng – www.sxc.hu

Exista multe alte surse de imagini in mediul online, insa multe dintre acestea sunt protejate de copyright si nu pot fi folosite in scop comercial. Se recomanda o mare atentie la regulile si detaliile legate de licenta si copyright-ul fiecarei imagini downloadate inainte ca aceasta sa fie utilizata in scopuri promotionale sau comerciale.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply