0

.

Tableta este un computer mobil, mai mare decat un telefon, caracterizata prin ecranul cu touch screen, putine dintre ele avand o tastatura incorporata. Exista, de asemeni, si tablete cu tastatura, aceasta fiind, de obicei, portabila sau detasabila. Tableta foloseste, adeseori, o tastatura pe ecran, un pix pentru touchscreen sau un pix digital. Tableta standard nu are o tastatura onscreen sau incorporata dar dispune, de obicei, de posibilitatea de a folosi una prin wireless sau prin portul USB al acesteia. Unele tablete de tip PC au o tastatura glisanta.

 

Introducere

 

Primul concept de tableta a avut loc in anul 1968, aceasta avand numele de Dynabook si a fost conceputa de Alan Kay. Cu toate acestea, prima tableta care a fost pusa la vanzare a avut loc la sfarsitul secolului al 20-lea de Microsoft, aceasta avand numele de Microsoft Tablet PC. Totusi, aceasta tableta a fost un esec, Microsoft renuntand, pe moment, la idee.

 

tablete ieftine

 

Prima tableta care a avut succes si nu face parte din grupul de tablete ieftine, a fost iPad-ul, eliberat de Apple, in anul 2010.

 

tablete ieftine

 

Acest succes a facut ca alti giganti din acest domeniu, precum HTC, Motorola, HP, Sony, si altii, sa dezvolte propriile concepte de tableta. Cu toate acestea, majoritatea care detin o tableta, o au sub numele de „iPad”. In Statele Unite ale Americii, 31% dintre persoanele care au acces la Internet poseda o tableta. Cele mai importante sisteme de operare de tableta sunt: iOS-ul, folosit de Apple; Android-ul, folosit de tableta fabricata de Google; si Windows-ul, folosit de tabletele fabricate de corporatia Microsoft.

 

Exemple de tablete ieftine

 

Exista destule modele de tablete ieftine pe piata, dar multe dintre ele sunt optimizate foarte prost, avand probleme chiar si cu calibrarea touch screen-ului. Parerea mea este ca tableta comercializata de marii giganti, precum Apple, nu isi merita banii, deoarece ofera aceleasi beneficii ca o tableta care costa cu pana la 75% mai putin. Un exemplu de o astfel de tableta este cea scoasa de Allview. Aceasta are o memorie de 4GB, foloseste aceeasi versiune de Android ca la ultimul model de tableta scoasa de Samsung si anume 4.0, dispune de un procesor de 1GHz, ecranul este dual touch, are o memorie interna de 4 gb si dispune de un slot de card micro sd ce suporta un maximum de 32 de gb, are 512 RAM si suporta majoritatea extensiilor video si audio. Aceasta tableta are porturi USB (2.0), MiniUSB si tine 4 ore, la fel ca iPad, doar ca pretul este de 10 ori mai mic.

 

Oricum, o tableta nu este folosita pentru a juca unele jocuri cu cerinte mari, ci este folosita pentru a naviga pe Internet, a folosi programele de socializare, a vizualiza un film, acestea putand fi facute si cu unele tablete ieftine. Totusi, exista anumite inovatii in acest domeniu care isi merita investitia. Un astfel de exemplu este tableta Microsoft Surface despre care am vorbit in acest articol. Aceasta tableta este mai mult un laptop, avand resursele mult mai bogate fata de tableta normala. Cu toate acestea, eu iti recomand sa nu arunci banii pe o tableta foarte scumpa, deoarece vei primi aceleasi satisfactii ca la unele tablete ieftine.

 

Cu un simplu search pe google vei putea gasi o varietate mare de tablete ieftine. Totusi, eu iti recomand sa citesti review-urile fiecareia, pentru a putea fi sigur de investita facuta.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply