0

.

Se simte ca si cum WinZip se afla in aria PC-urilor de cand au aparut acestea. Desi este un program foarte vechi, WinZip 17 poate sa ii „invete pe cainii batrani trucuri noi”, cel putin cand vine vorba de partea de software. WinZip 17 costa 29,95 de $ si joaca un rol important in cloud computing, retelele de socializare, Windows 8, device-uri mobile si chiar in hardware-ul de accelerare grafica. WinZip 17 are chiar un look modern – daca nu futurist – cu o „panglica” simpla, dar, totusi, functionala, in stilul Office-ului.

 

 

programe pentru calculator

 

 

Precum, cel mai probabil, multi dintre voi ati ghicit, face mult mai multe de cat sa arhiveze si sa dezarhiveze fisiere zip. Acum, suporta mult mai multe tipuri de fisiere de arhiva, cu care ai putea sa intri in contact atunci cand faci un download de pe Internet. Cele mai populare dintre formatale suportate – pe langa ZIP – sunt TAR, GZIP, CAB, RAR, 7z, ARJ, LZH, BHZ. Ofera, de asemeni, o encriptie foarte puternica asupra fisierelor, precum si integrare cloud si cu retelele de socializare, asa cum am mentionat mai sus. Poate, de asemeni, sa creeze fisiere ZIP de tip self-extracting, pentru ca recipientul tau sa nu aiba nevoie de o utilitate pentru a extrage fisierele incluse.

 

WinZip – in ciuda numelui sau – este acum disponibil nu numai pentru Windows, ci si pentru sistemele de operare Mackintosh, Android si iOS. Cu toate acestea, versiunea non-Windows nu are aceleasi functii precum cea pentru Windows. Poti downloada WinZip 17 gratis, putand folosi versiunea trial timp de 45 de zile. Versiunea de evalurea afiseaza un banner si o casuta cu un dialog, care te intreaba daca vrei sa cumperi acest program. Instalarea adauga, de asemeni, un plugin Outlook, care – neasteptat – a generat erori atunci cand am folosit Outlook-ul pentru a trimite e-mail-uri.

 

Interfata actuala a programului WinZip 17 arata precum interfata a lui Microsoft Office, cu o bara de control de tip „panglica”. Cu toate acestea, poti sa schimbi interfata cu cea clasica, daca o preferi. Orice ai alege este mult mai atractiv si mai folosibil decat cele ale 7Zip-ului. Poti, de asemeni, „sa imbraci” WinZip-ul cu teme, dar nu exista un Wizard View precum cel oferit de WinRAR.

 

Prima optiune a WinZip-ului este cea de Create, care ofera optiuni de criptare, redimensionare a pozelor, watermark si chiar convertire la PDF. Un nou buton este cel de cloud, cu o sageata care arata in jos, aceasta permitandu-ti sa creezi fisiere zip din Dropbox, Google Drive sau Microsoft Skydrive (desi exista o versiune de WinZip pentru Mackintosh, aceasta nu suporta depozitarea de fisiere iCloud). Desigur, acele optiuni necesita un sign-in in contul de cloud. Setul Copy to Ribbon ofera, de asemeni, acele 3 servicii de cloud ca obiective. As vrea sa vad, totusi adaugat „Box”, deoarece multe firme de afaceri il folosesc.

De asemeni, precum Office Apps, in partea de sus a programului WinZip 17 sunt niste butoane mici de acces rapid, acestea reprezentand: new zip file, open zip file sau – cel mai interesant – o iconita cloud, care trimite fisierele WinZip la serviciul de depozitare online ZipSend.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply