0

.

Data Rescue PC3 aduce in Universul Windows aceeasi tehnologie de recuperare a datelor, asa cum este Data Rescue 3 printre cele mai bune programe de recuperare a datelor pentru Mackintosh. Comparand cu alte aplicatii de recuperare a datelor pentru Windows – [email protected] File Recovery for Windows, Stellar Phoenix Windows Data Recovery si OnTrack Easy Recovery Pro – Data Rescue PC3 se afla, dupa parerea mea, in timpul piramidei la programele de acest gen. Cu toate acestea, nu este indeajuns de bun ca programul OnTrack, dar recupereaza fisierele pierdute foarte rapid si intr-un mod fiabil – si are un avantaj pe care celelalte programe din competitie nu le are: CD-ul cu care vine este unul bootabil. Acest lucru inseamna ca poti boota de pe CD-ul respectiv pentru a recupera fisierele pe care nu le poti boots de pe hard disk-ul tau.

 

Data Rescue PC3

 

In operatia sa cea mai de baza, Data Rescue PC3 seamana cu alte aplicatii de recuperare a fisierelor pierdute. Comparat cu produsele rivale, interfata sa este mult mai placuta pentru utilizatorii non profesionali, dar, cu toate acestea, vei avea, inca, nevoie de o intelegere mai buna asupra diferentelor intre un disc fizic si partitiile (in esenta, drive-urile sunt identificate de literele de drive) pe care le contine un disc fizic. O serie de dialoguri te lasa sa selectezi drive-ul sau partitia de la care vrei sa recuperezi fisierele. Aceleasi dialoguri furnizeaza un directory tree, care listeaza fiecare fisier existent pe disk-ul tau, in cazul in care vrei sa recuperezi unul sau mai multe fisiere de pe un disk stricat sau care nu se booteaza.

 

 

O functie avansata – pentru profesionistii tech – te lasa sa adaugi un software de driver necesare pentru citirea RAID si a altor unitati de stocare multi-disk. Dupa ce ai selectat un drive sau o partitie, programul scaneaza disk-ul intr-un proces care poate dura de la cateva minute pana la cateva ore, depinzand de marimea si tehnologia drive-ului. Aplicatia a avut nevoie de doar cateva minute de a scana un hard SSD de 80 GB, dar, cu toate acestea, mai mult de o ora pentru un disk conventional de 1 TB.

 

 

Dupa scanare, aplicatia afiseaza o lista a fisierelor gasite intr-o lista de tip tree structurata, care este organizata in functie de tipul fiserelor, precum poze sau documente. Acest lucru face mai usoara gasirea fisierului sau fisierelor peridute, precum DOCX sau PNG. In acest punct pot selecta unul sau mai multe fisiere, pentru a le salva intr-un director sau intr-un drive, pe care il specifici. Sau daca vrei sa verifici daca un fisiere este recuperabil complet, poti da click dreapta pe el, sa alegi View din meniu si apoi sa il deschizi in programul default din sistemul tau de operare, pentru acel tip de format – de exemplu, Adobe Reader pentru fisierele PDF.

 

 

Cel mai probabil, nu va conta pentru majoritatea utilizatorilor ca Data Rescue PC3 nu are toate acele optiuni care se gasesc in alte aplicatii de recuperare a datelor – OnTrack, [email protected] sau Stellar Phoenix. De exemplu, nu are optiunea de „quick scan” si nu incearca sa recupereze date din disk-uri optice. Dar include functia de clonare a drive-ului gasita in toate rivalele.

 

 

Data Rescue PC3 este un program de luat in considerare, datorita, mai ales, a rapiditatii sale si sigurantei iesite la teste.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply