2

.

M-am gandit sa fac o mica colectie de programe pentru vizualizat videoclip-uri, am incercat sa si le testez putin pentru a vedea care e mai bun, defapt nu, pentru a vedea care cum se misca, mai bun nu cred ca exista deoarece toate sunt bune, totusi lista mea poate nu o sa va prea surprinda, dar daca aveti ceva de adaugat va astept.

1. Primul program testat de mine a fost cunoscutul VLC media player, cred ca toti il cunoasteti si stiti cum sta treaba cu acest program, totusi ce poate acest program sa faca ?

VLC media player:
Ultima versiune a VLC este 1.0.5 o versiune destul de buna pe care o folosesc si eu, ce-i drept o folosesc cam rar deoarece nu ma prea uit la filme.  VLC media player este un soft foarte interesant care a ajuns sa fie un concurent pe masura altor playere de genul, aveti mai multe chesti pe care le puteti face, redari video, schimbarea skins, redarea unor fisiere care intr-un mod normal au nevoie de un codec bun, ei bine eu am reusit sa redau fisiere .iso direct, fara a mai installa vre-un codec.

Real Player:
Nu pot sa va zic prea multe despre el deoarece nu prea stiu multe despre el si nu vreau sa va indunc in erroare, totusi incerc sa va zic una alta despre acest soft, asa la o prima vedere. Acesta este un soft gratuit aflat in versiunea 1.1, playerul este bun pentru mai multe sisteme de operare windows / mac / linux, playerul ne da mai multe motive de al folosi printre care si faptul ca este un player foarte usor de “manevrat” puteti sa convertiti anumite fisiere video cu acest player.

Total Video Player:
Acest player pare a fi foarte interesant, mai de graba mi-sa parut a fi winamp, totusi difera foarte mult, chiar si prin formatele pe care le deschide, Mp3, Wma, Ogg, Mpeg-1,Mpeg-2 si multe altele.  Total video player este accesibil pentru sistemele de operare Windows 2000/XP/Vista.

Cam astea ar fi, cred ca sunt destul de bune si merita sa le incercati, totusi daca aveti de adaugat vre-un soft va rog sa o faceti.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

2 Comments

  1. Ar mai fi unul freeware pe care-l folosesc eu pe Win7 si nu m-a dezamagit niciodata pana acum. Se numeste SMPlayer si este portabil. Adica daca prietenul tau nu are niciun player si vrea sa vedeti un film la el, il pui pe un stick si il vezi asa, fara sa fie nevoie sa-l instalezi.

    In plus, daca filmul lui n-are subtitrare, programul iti gaseste automat una si ti-o downlaodeaza.

    Merita testat!

  2. Radu says:

    Cristi, O intrebare, eu nu am folosit acel player, gaseste subtitrare pentru film care sa fie si buna, adica de multe ori se intampla sa nu iti fie subtitrarea buna, ti-o pune mai in fata sau in spate, etc… Fixeza subtitrarea ?

Leave a Reply