0

.

orbit-downloader-logo

Orbit Downloader este un download manager ce ne poate ajuta să ne descărcăm fişierele de pe internet cu viteze de până la 5 ori mai mari. Secretul constă în tehnologiile cu care vine acest program. Una dintre ele este despărţirea fişierelor în bucăţi mai mici pentru a mări viteza de descărcare.

De exemplu, dacă descărcaţi o melodie, Orbit o va despărţi în fişiere mai mici. Deoarece ele se vor descărca simultan vor ajunge mai rapid în PC-ul nostru. La sfârşitul descărcării fişierul nu va ajunge în bucăţi ci în varianta originală, exact aşa cum trebuie să fie.

Programul în sine este extrem de mic şi foloseşte numai 3MB de memorie RAM şi 3% din procesor. Suportă majoritatea browserelor cunoscute printre care Firefox, Chrome, Opera, Internet Explorer s.a.

1. După cum putem observa Orbit Downloader are o interfaţă simplă şi prietenoasă.

Orbit Downloader

2. Revenind puţin la instalare, vă sugerez să selectaţi următoarele functii ca în imaginea de mai jos. La secţiunea Other Browser Integrate puteţi selecta ce doriţi.

Orbit Instalare

3. Acum haideţi să vă prezint o comparaţie între managerul de descărcări din Firefox şi Orbit Downloader. Am ales să descarc o imagine .iso (mai precis Ubuntu Linux). După cum puteţi observa, în momentul în care dăm click pe un link de download, browserul ne redirecţionează şi se deschide fereastra de download graţie funcţiei de integrare în browser.

Orbit Download Fisier

4. În imaginea urmatoare se poate observa viteza de download cu Orbit (1,87 MB/s) …

Orbit Download viteza descarcare

… în comparaţie cu Firefox (962 KB/s).

Orbit Download Browser

5. În Tools > Preferences… putem să setăm aplicaţia exact cum ne dorim. Din tab-ul Location ne putem alege locul unde se vor descărca fişierele, la Limits putem seta anumite limite pentru download manager şi multe altele.

Orbit Setari Download

Orbit Setari Limite

6. Probabil aţi observat faptul că Orbit vine cu o aplicaţie care ne verifică programele din PC penrtu versiuni mai noi. În următoarele rânduri vă voi arăta cum să eliminaţi Software Update-rul din Orbit Downloader.

Orbit Software Update

6.1. Mai întâi mergem şi închidem Orbit.

Orbit Exit

6.2. Acum mergem în C:\Program Files\Orbitdownloader şi ştergem fişierul SoftUpdater.dll. La pornirea aplicaţiei veţi observa cum acel Updater a dispărut.

Orbit Delete Soft Update

Download: Orbit Downloader

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply