0

.

Office 15 va aparea in cursul acestui an. Si chiar mai mult de atat, va primi look-ul de la Windows 8.  Este posibil ca sa apara si un authoring tool de la Windows 8 precum si add-onuri HTML.

Cum se va numi Office 15?

Exista 3 versiuni posibile. Echipa PR a Microsoft vorbeste despre “Wave 15” fara a da alte detalii. Cateva reclame pentru job-uri lansate de Microsoft precum si pe unele din profilurile LinkedIn ale angajatilor Microsoft apare numele de Office 15. Echipa Access il denumeste Access 15. Concret nu exista nicio informatie certa privind viitorul nume al produsului din 2012.

Care va fi data de lansare a Office 2012?

O reclama privind posturi Microsoft pentru Oficiul de testare Mobila vorbea in Octombrie 2010 despre faptul ca “Office 15 si Windows Phone 8 au pornit la drum”. In martie anul trecut au aparut zvonuri conform carora codul ajunsese in stadiul MIlestone 2 si se pare ca o versiune legitima a fost scapata in Mai.

Microsoft denumeste produsele in functie de anul financiar in care acestea au fost lansate (astfel ca nu vor parea imediat out-of-date), dar anul financiar al Microsoft se termina in Iulie, deci orice va fi lansat dupa Iulie 2012 va avea “2013” in nume. Office 2012 beta va aparea probabil in curand, iar codul final pe la jumatatea anului, in timp ce release-ul final isi va face aparitia spre sfarsitul verii.

Office 15 este dotat astfel incat sa devina unul dintre cele mai bogate pachete in caracteristici, si cu cele mai interesante lansari” spune o reclama a Microsoft Job. Este evident ca nu exista inca informatii certe privind caracteristicile Office 2012 in acest moment, dar sunt cateva indicii. De exemplu, presedintele Office Kurt delbene sa spune la Worldwide Partner Conference: “Vrem sa ramanem lideri pe partea desktop. Trebuie sa creem noi scenarii ce nu au mai fost utilizate pana acum”.

Look curat:  OneNote 15 va avea o interfata mai usoara in ceea ce priveste navigarea (in special pentru tablete). Va exista mai multa integrare pentru partea video (editare si conferinte), mai mult acces pentr retelele de socializare, si posibil o noua experienta pentru conferinte si intalniri prin combinarea invitatiei trimisa prin Outlook, prezentarii din PowerPoint, notele pe care le iei in OneNote.

Interfata Office 2012 se va schimbata fata de ce am vazut in versiunile scapate pana acum, dar cu siguranta nu va pierde celebra pamblica Office. Office 15 are deja un nou look in versiunea scapata publicului, cu o interfata mult mai curata ce va functiona mai bine pe tablete, si un sistem de navigare pe baza de thumbnail-uri pentru a merge la paginile recente – din nou, pentru o mai buna adaptare la tablete.

Powerpoint 15 nu are prea multe teme, asa cum mentioneaza rapoartele din WPC, dar are o functie ce permite previzualizarea temelor direct de pe Office.com. Are de asemenea o optiune noua ce permite folosirea tranzitiilor in mod aleatoriu. Un nou tab M1 apare pe pamblica (probabil o referinta la noile optiuni din versiunea Milestone 1) ce contine un tool Data Grid ce deschide o versiune refacuta a Chart picker. Acelasi tabse afla in Word 15, impreuna cu un dropdown de extensii; momentan nu se afla nimic acolo, insa se presupune ca va contine noul model de programare.

Look Metro: Mai mult spatiu alb, precum Outlook Web App in Office 365, dar notificarile si butoanele de jos sunt foarte asemanatoare cu cele din Windows 8. Acest lucru detine indicii ale stilului Metro din interfetele Windows Phone 7 si Windows 8, in special icoana de notificari pentru noi mesaje si sarcini. Comanda M1 de aici sorteaza subfolderele in ordine alfabetica mai degraba decat sa le pastreze in ierarhia creata de tine.

O noua aplicatie in Office 2012?

Este posibil ca o noua aplicatie sa-si faca aparitia in suita Office 2012, insa cu siguranta nu va fi Limestone; este aceeasi unealta de teste interne pe care am vazut-o in versiunile Office 2010. Versiunea scapata publicului contine un now program numit Moorea. Aceasta pare sa fie o cale frumoasa de a construi interfete HTML pentru continut, si inca o aplicatie pentru dezvoltatorii ce creaza utilitare pe baza office folosind JavaScript si HTML.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply