0

.

In acest articol va voi spune despre noile facilitati ale programului Acrobat XI. Acrobat XI este o aplicatie creata de Adobe Systems, in care poti manipula, crea, vizualiza, printa si gestiona fisierele de tip .pdf.

 

Ce trucuri noi exista in Acrobat XI

 

Spre deosebire de versiunile precedente, acum, Acrobat XI te lasa sa editezi si sa adaugi texte oriunde (chiar daca nu ai instalat un plug-in pentru font-uri), precum si posibilitatea de a inlocui imaginile (le face resize in mod automat).

 

trucuri noi

 

Ce trucuri noi sunt implementate in Acrobat XI

 

Intr-adevar, Acrobat XI dispune de foarte multe trucuri si facilitati noi. Daca ar fi sa spun in patru cuvinte parerea mea despre aceasta noua versiune, acestea ar fi „imbunatatirea fluxului de lucru”. Orice schimbare in Acrobat XI pare sa fie targetata asupra mutarii fisierelor de tip .pdf foarte usor si rapid, sa isi mareasca interoperabilitatea cu alte programe si de a face fisierele .pdf mai accesibile pentru orice tip de device.

Una dintre problemele eterne ale fisierelor de tip .pdf a fost imposibilitatea de a le edita. In timp ce inflexibilitatea insemna ca fisierul arata la fel indiferent de platforma cu care acesta este vizualizat sau configuratia sistemului. Intotdeauna a fost frustrant faptul ca nu se putea face nici cele mai mici schimbari unui document .pdf fara a te intoarce la aplicatia originara.

Dar, acum poti face toate aceste lucruri! Poti edita sau adauga un text, sa cauti texte folosind search-ul si sa le inlocuiesti si, de asemeni, se pot inlocui imaginile si graficele extrem de usor. Insa, inca exista o oarecare limitare asupra aspectului imaginii – textul se va incadra in mod automat, dar daca depasesti zona paginii aceasta se va suprapune cu alta – si fonturile vor fi inlocuite, decat sa fie facsimile (reproducere exacta a unui text, semnaturi, a unui desen, etc.).

Typewriter Tool din Acrobat XI a fost inlocuit de un text engine complex si este mult mai rapid. Daca iti ieseau peri albi atunci cand asteptai ca Typerwriter Tool sa se incarce, cel mai probabil se merita sa iti faci un upgrade la Acrobat, costul meritandu-se pe deplin. De fapt, Acrobat XI este cu mult mai rapid fata de Acrobat X, in toate aspectele.

 

Interoperabilitatea programului Acrobat XI

 

Acrobat XI dispune, de asemeni, de o interoperabilitate mult mai buna cu alte programe, cel mai notabil dintre acestea fiind PowerPoint. Poti exporta prezentarea sub formatul .pdf catre PowerPoint, Acrobat XI incercand sa schimbe textele si imaginile pentru ca fisierul sa fie omologat perfect pentru PowerPoint. Acesta va crea chiar si template-uri de tip slide, depinzand de formatul folosit in trecut. Cu testul asupra versiunii beta pe care am folosit-o eu, rezultatele au fost testul de mixte, dar, totusi, folosibile.

 

trucuri noi

 

Adobe si-a updatat interfata pentru a putea combina fisierele cu thumbnail-uri si are abilitatea de a include selectiv pagini individuale din documente.

 

Acrobat XI – Cat costa


Acrobat Pro costa 449 de $ (daca detii o versiune mai veche, upgrade-ul costa 199 de $), in timp ce versiunea standard costa 299 de $ (daca detii o versiune mai veche, upgrade-ul costa 139 de $). Cu toate acestea, Acrobat XI isi merita pe deplin banii, aceasta versiune fiind una cu adevarat inovativa.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply