0

.

Mozilla Firefox este un browser gratis pe care il folosesc mai mult de 450 de milioane de persoane. Acestia nu au avut, pana astazi, o versiune pentru Windows 8. Cu toate acestea, versiunea scoasa pentru Windows 8 este una de tip „alpha”, aceasta fiind, implicit, plina de bug-uri. Cei de la Mozilla spun ca mai dureaza pana cand vor scoate o versiune stabila pentru Windows 8. Cu doar cateva saptamani inainte de „revizia generala” a celor de la Microsoft pentru Windows 8, cei de la Mozilla au scos o versiune optimizata pentru acest sistem de operare, cu o interfata de tip touch.

 

 

mozilla firefox metro preview

 

Cum poti instala Mozilla Firefox Metro Preview pentru Windows8

Odata ce ai downloadat si instalat Mozilla Firefox Metro Preview (download installer) in Windows 8, trebuie sa inchizi Firefox-ul din Metro si Desktop (dupa ce le-ai instalat) si sa deschizi Control Panel si sa setezi Internet Explorer ca browser default.
Acum, trebuie sa deschizi Firefox Nightly (.exe) din Desktop mode pe care tocmai l-ai downloadat si sa il setezi ca „default” atunci cand ti se cere acest lucru. Mai apoi, se va deschide un ecran din Windows 8 si trebuie sa alegi „Nightly” ca default, iar, dupa aceasta, intri in Firefox, si setezi, de asemeni, browser-ul ca default. (Options -> Advanced -> General -> si ai aici setarea respectiva).

 

Ce merge si ce nu merge, pana acum, in Mozilla Firefox Metro Preview pentru Windows8

 

Mozilla Firefox Metro Preview pentru Windows 8 este o ramura experimentala a programului Firefox Nightly, numita Elm. Erica Jestedt, managerul senior al produselor de comunicatii, confirma ca versiunea finala nu are un deadline. Ea spune, de asemeni, ca Elm este un repozitoriu experimental, iar toate munca de dezvoltare a avut loc asupra lui. Acesta produce build-uri pentru Mozilla Firefox Nightly, precum canalul programului cu acelasi nume. Aceste build-uri se updateaza in fiecare zi, dar ele nu fac parte din programul regulat de lansare al programului Mozilla Firefox.

Build-ul programului Mozilla Firefox Metro Preview pentru Windows 8 are o multime de functii standard care merg, precum si unele optimizari Metro. Are o optiune in care tab-urile nu dispar, precum si unele style tab-uri Internet Explorer care dispar dupa 10 secunde. Mozilla Firefox Metro Preview pentru Windows 8 se inspira, de asemeni, de la Internet Explorer, asupra fixarii tab-urilor ca „tiles” in ecranul de start si un alt fel de a prezenta optiunea Bookmarks, History si Downloads, care apar, asa cum ne spune termenul de argou „ochi de peste”, ca niste tile-uri orizonatale, folosite in Zoom-ul Semantic.

Mozilla Firefox Metro Preview pentru Windows 8 are mai multe functii implementate decat Google Chrome. Suportul pentru Metro al pentru Google Chrome a fost implementat acum cateva luni, dar, totusi, nu a suferit imbunatatiri de atunci. Mozilla Firefox Metro Preview pentru Windows 8 are, de asemeni, demonstratii ale interfetei Australis, care reface aspectul vizual al programului Mozilla Firefox sa fie mai mult precum contracandidatul lui Android. Sync-ul, pe de alta parte, merge partial, daca pot spune asa. Datele de la History par sa se sincronizeze, de exemplu, spre deosebire de cele de la Bookmarks. Cu toate acestea, a fost nevoie de un restart, pentru ca datele de la History sa se sincronizeze.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply