0

.

Microsoft a creat un sistem de aplicatii pentru Office 2013 care seamana cu cel de la Apple. Acest sistem simplifica ii vor ajuta pe programatori sa construiasca add-on-uri si pe utilizatori sa le gaseasca si sa le acceseze. Microsoft a vrut – si cred ca a reusit – sa creeze un ecosistem vibrant precum cel care suporta iPhone-ul si iPad-ul.

 

microsoft office 2013

In timp ce Microsoft Office dispun de add-on-uri care furnizeaza o functionalitate mai mare, Office 2013 – acesta a fost anuntat saptamana trecuta – ofera un nou model de dezvoltarea bazat pe tehnologia web-ului, acesta dispunand, mai nou, de un Office Store, precum cel de la Apple.
Directorul Sectiei Microsoft Sharepoint, Richard Riley, a spus ca aceasta este cea mai mare schimbare de cand au introdus Visual Basic for Applications (VBA) – VBA este o implementare a limbajului de programare Visual Basic 6.
Office Store va lasa ca programatorii sa isi foloseasca imaginatia pentru a putea construi noi add-on-uri inovative si interesante pentru Microsoft Office 2013, in timp ce utilizatorii pot folosi aceste noi add-on-uri cu un simplu search.

 

microsoft office 2013

 
Aplicatiile noi ale Office-ului sunt bazate pe tehnologii precum HTML5 si Javascript. De fapt, fiecare aplicatie este doar o pagina web care este legata de Office 2013. Acest lucru va face mai simpla upgradarea Office-ului in viitor, in timp ce noul stil al aplicatiilor sa fie „cross-platform” si, adeseori, putand sa functioneze in mai multe aplicatii ale programului Office 2013. Deoarece ele sunt gazduite pe web, aplicatiile sunt asociate mai degraba cu userul si documentul, decat sa fie cu un PC anume. Acest lucru inseamna ca, daca deschizi un document ce contine o aplicatie din cadrul Office 365 sau Skydrive, folosind Aplicatiile de tip Web de la Microsoft Office, vei vedea acelasi program si continutul lui adaugat de tine, folosind o aplicatie din Office 2013, deci, prin urmare, continutul respectiv poate fi folosit in diferite programe.

 

microsoft office 2013

 
Acest nou model de aplicatii poate crea, de asemeni, si widget-uri, intr-un mod mult mai rapid fata de alte sisteme de acest gen, acestea fiind similare de cele care sunt disponibile pentru device-urile iOS, prin intermediul App Store-ului al celor de la Apple.

 
Precum App Store-ul celor de la Apple, Office Store-ul dispune de o functie de search a programelor foarte rapida, acestea putand fi gasite foarte usor. Cu toate acestea, intreprinderile pot opta, de asemeni, sa aiba un store privat de aplicatii, in care angajatii sa aiba acces doar asupra aplicatiilor din store-ul privat.

 
Pe partea de dezvoltare, aplicatiile programului Office 2013 pot fi create cu ajutorul aplicatiei Visual studio, dar programatorii trebuie sa aiba, de asemeni, Office si Sharepoint instalat pe PC-ul lor.

 
Pentru a putea simplifica lucrurile, cei de la Microsoft au facut disponibila o instanta speciala a Office-ului 365, care include o versiune baza pe web a programului Visual Studio, numita „Napa”, care este, la randul sau, o aplicatie Sharepoint. Mai mult decat atat, Microsoft au distribuit, gratis, mostre de cod, pentru autentificarea cu Active Directory si pentru a putea crea elemente de interfata importante, aceste coduri fiind o baza de incepere pentru aplicatiile proprii.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply