0

.

Cu totii dorim marirea vitezei in Windows XP, mai ales asupra sistemelor slabe. Fie ca avem un PC mai slab, fie ca pur si simplu dorim cateva FPS-uri in plus intr-un joc, marirea vitezei in Windows XP poate fi facuta foarte usor. Cu toate acestea, nu doar in Windows XP merge tweak-ul care o sa il descriu, ci si in Windows 2003 (daca mai foloseste careva aceasta versiune).

Introducere in tweak-ul „Startup” pentru marirea vitezei in Windows XP

Este posibil ca multi dintre voi sa nu fi stiut de acest tweak, dar este vorba Startup din System Configuration Utility. Unele programe se deschid, din pacate, odata cu Windows XP, chiar daca tu n-ai nevoie de ele in acel moment. Stiu ca nu te-a intrebat nimeni daca vrei sau nu ca acele programe sa inceapa, dar functia exista. Nu ar fi aceasta o problema prea mare, asta pentru ca tu le poti inchide pe majoritatea dintre ele (asta daca le gasesti in task manager la procese, deoarece altele pot avea denumiri total diferite fata de programul pe care il reprezinta) dar folderul respectiv scade performanta PC-ului (gandeste-te ce inseamna pentru procesor deschiderea a 10 applicatii concomitent, mai ales pentru unul mai slab). Aceasta duce de la sine ca Windows XP sa intarzie sa se deschida , iar procesorul nu va putea fi folosit la capacitatea lui maxima.

Cum sa gestionezi tweak-ul „Startup” pentru marirea vitezei in Windows XP

In primul rand, da click stanga pe bara de start. Apoi, apasa pe butonul run sau foloseste scurtatura: tasta win (cea care se afla intre butonul ctrl si alt al tastaturii) + r si introduce textul: msconfig. Iti va aparea urmatoarea imagine:

marirea vitezei

Ai mai multe tab-uri, dupa cum vezi, cel pe care ne intereseaza fiind tab-ul „Startup”. In acest moment, poti gestiona care programe vrei sa se deschida odata cu Windows XP. Cu siguranta ele vor fi toate bifate. Debifeaza-le pe cele de care nu ai nevoie, iar apoi da un restart la PC. Dupa restart, vei observa ca nu se vor mai deschide aceste programe.

Un alt tweak pentru marirea vitezei in Windows XP

Un alt tweak, putin mai complicat, pentru marirea vitezei in Windows XP, este golirea folderului prefetch. Folderul Prefetch ajuta la marirea vitezei de incarcare a programelor din PC (ironic, stiu) dar asupra programelor pe care tu, cel mai probabil, nu le folosesti. Deci, implicit, procesorul este, iarasi, folosit in plus. Bine, functia acestui folder este mult mai complexa, neintrand acum in detalii. Ideea principala este ca acesta trebuie golit periodic.

Cum accesez tweak-ul „prefetch” pentru marirea vitezei in Windows XP

In primul rand, deschide My Computer, acesta gasindu-se fie pe desktop-ul tau, fie dupa ce dai click pe butonul de start. Apoi, intra pe partitia in care este instalat Windows XP (de obicei, acesta se gaseste in partitia C), intra pe folderul Windows si cauta apoi folderul prefetch. Acesta va arata cam asa:

marirea vitezei

Acum, poti sterge toate fisierele din el dar, totusi, acest lucru nu este necesar. Unele fisiere noi pot fi lasate, deoarece acestea ajuta ca programele curente sa poata rula mai rapid. Poti afla despre vechimea fisierele prin verificarea campurilor „Date Created” si „Modified”.

Dupa aceasta, da un restart si bucura-te de marirea vitezei in Windows XP. Sper ca acest articol a fost pe placul tau, iar pentru orice nelamurire nu ezita sa lasi un comment.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply