0

.

windows 7În acest tutorial o să învățăm cum să mărim spațiul dintre ferestrele de previzualizare (Thumbnail Preview) din Windows 7.

Dacă deschideți de mai multe ori o aplicație, cum este de exemplu browser-ul de internet, o să observați în taskbar că ferestrele deschise sunt restrânse sub iconița browser-ului (sau a aplicației deschise de voi). Atunci când cursorul mouse-ului este pe iconița acelei aplicații din taskbar, apar ferestrele de previzualizare, însă spațiul dintre aceastea este mic.

Vom folosi editorul de regiștrii pentru a putea mări spațiul dintre thumbnail-uri.

Deschidem Start -> Run -> tastăm regedit și apăsăm OK. Navigăm spre locația de mai jos:

HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ Taskband

După ce selectăm folderul Taskband, în panoul din dreapta vom da click dreapta pe spațiul alb și vom alege New -> DWORD (32-bit) Value. Dăm denumirea ThumbSpacingXPx după care click dreapta pe ThumbSpacingXPx si alegem Modify.

În căsuța care apare bifăm pe Decimal, iar la Value Data tastăm valoarea 50. În funcție de cât de mult dorim să mărim spațiul dintre ferestre, tastăm în acea căsuță valoarea. Eu am ales 50, voi puteți tasta altă valoare dacă doriți un spațiu mai mare.

După ce am făcut acest lucru, închidem editorul de regiștrii și dăm un restart sistemului de operare.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply