0

.

Asa cum bine stim cu totii, nu am avut parte de iPhone 5 in 2011, in schimb compania Apple a lansat iPhone 4S.

Chiar si asa, noul iPhone 5 inca se afla in carti – se asteapta ca acesta sa fie scos la lumina pe la jumatatea acestui an. Astfel, am adunat aici principalele zvonuri legate de viitorul path-opener al Apple.

Principala intrebare care apare este daca merita sa achizitonati acum iPhone 4S sau sa asteptati si sa economisiti bani pentru iPhone 5. Sa vedem ce caracteristici se presupune ca va avea smartphone-ul.

Spre deosebire de iPhone 4S, noul iPhone va avea un design complet nou, diferit si de modelele anterioare. Carcasa va avea un aspect diferit fata de iPhone 3G, 3GS si 4.

Dimensiunea ecranului viitorului iPhone 5 se presupune ca va avea fie 4.3 inch ca modelele anterioare, insa exista zvonuri conform carora telefonul va dispune de un ecran de 4 inchi.

In ceea ce priveste interiorul, se asteapta existenta unui procesor quad-core ARM, cel mai probabil denumit Apple A6. Se stie ca vor debuta si alte procesoare quad-core in 2012, astfel ca nu este gresit sa spunem ca iPhone 5 va adopta aceasta tehnologie.

Specialistii asteptau ceva indicii pentru a previziona tipul de procesor al iPhone 5 de la lansarea noului iPad, insa procesorul A5X putin modificat nu a ajutat prea mult la clarificarea lucrurilor.

Alaturi de alte cateva handset-uri 4G deja anuntate in Statele Unite, nu poate dura prea mult pana ce iPhone va suporta tehnologia 4G. Intr-un interviu oferit cnet.com, Wll Strauss, analist al Forward Concepts declara ca noul iPhone va detine tehnologii LTE.

NFC. Au existat zvonuri conform carora Apple urmeaza sa implementeze tehnologia NFC (Near Field Communication) in iPhone5, transformandu-l astfel intr-un fel de card de debit/credit.

Oricum, cu tehnologia aflata in Google Nexus S si Samsung Galaxy Nexus, la fel ca si in alte smartphone-uri de top, este posibil ca NFC sa fie gata sa-si faca intrarea pe piata.

Pe 24 Iunie 2011 s-a raportat faptul ca platforma de plata mobila Google Wallet ar putea fi integrata si ea in iPhone 5. Eric Schmidt a recunoscut ca Google cauta sa porteze software-ul catre ceilalti producatori.

Acestea sunt principalele zvonuri calde despre iPhone 5. Vom reveni cu un nou articol, in cel mai scurt timp, pentru a prezenta si celelalte caracteristici ale viitorului gadget.

Dupa aparatia tehnologiei 4G in iPad3, este foarte probabila aparitia aceleasi tehnologii si in caracteristicile iPhone 5.

Multe site-uri au scris despre faptul ca Steve Jobs lucra intens la proiectul iPhone 5, care pare sa fie un redesign radical. Acest lucru ramane de vazut, dar faptul ca iPhone 4S era foarte asemanator cu iPhone 4 sugereaza faptul ca Steve Jobs lucra la ceva foarte special inainte.

Asa cum am spus si mai sus, este de asteptat ca noul iPhone sa aiba parte de un ecran de 4 inchi. In mai 2011 s-au auzit zvonuri legate de faptul ca este posibil ca iPhone 5 sa fie dotat cu un ecran curbat. Acest lucru a fost dedus din faptul ca Apple a cumparat intre 200 si 300 de masini speciale de taiat sticla, deoarece erau prea costisitoare pentru producatori ca sa investeasca in acestea.

iPhone 5

 

 

 

 

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply