0

.

Asa cum am presupus in articolul „Stiri si zvonuri despre iPad Mini”, si anume ca iPad Mini se va lansa pe 23 octombrie – desi nu era nici o dezvaluire despre acest lucru, totul fiind o presupunere, din cauza unui eveniment despre care nu s-a discutat prea mult – iPad Mini a fost lansat ieri, pe 23 octombrie. In randurile de mai jos, voi enumera toate detaliile despre iPad Mini, acestea fiind facute publice la evenimentul mentionat mai sus.

 

iPad Mini – Culoare

 

iPad Mini este disponibil in doua culori – cam putine, dupa parerea mea. Acestea sunt:

 

 

ipad mini

 

 

Primul iPad Mini de mai sus are culoarea neagra in partea din fata si ardeziu in spate.

Al 2-lea iPad Mini de mai sus are culoarea alba in partea din fata si argintie in spate.

 

iPad Mini – Modele

 

Exista doua modele: iPad Mini Wi-Fi si iPad Mini Wi-Fi + Cellular. Totusi, modelul Wi-Fi + Cellular va fi disponibil dupa aproximativ o luna de la lansarea modelului clasic Wi-Fi.

 

iPad Mini – Marimea si Greutate

 

 

ipad mini

 

 

Trebuie sa specific ca in tot acest articol, cand vor mai fi doua modele in aceeasi poza, primul va fi modelul Wi-Fi, iar cel de-al doilea va fi Wi-Fi Cellular.

Inaltimea, latimea si grosimea coincind in ambele modele, greutatea fiind putin diferita, Wi-Fi Cellular fiind cu 4 grame mai greu decat celalalt model. Inaltime este de 200 mm, latimea de 134,7 mm si grosimea de 7,2 mm. Greutatea lui iPad Mini Wi-Fi este de 308 grame, in timp ce modelul iPad Mini Wi-Fi Cellular are o greutate de 312 grame.

 

iPad Mini – Memoria de stocare

 

Ambele modele de iPad Mini sunt disponibile in aceleasi versiuni, si anume: 16 GB, 32 GB si 64 GB.

 

iPad Mini – Display

 

Diagonala ambelor tablete iPad Mini este de 7,9 inci. Ecranul este de tip LED, avand tehnologie IPS. Rezolutia lui este de 1024/ 728, la 163 de pixeli per inci. Desigur, ecranul dispune de o „imbracare” impotriva zgarieturilor.

 

iPad Mini – Procesor

 

Procesorul ambelor modele de iPad Mini este un ARM A5 Dual – Core de 1000 MHz.

 

iPad Mini – Cateva detalii despre camere

 

Camera din fata are o rezolutie de 1,2 megapixeli, cu aceasta putand filma HD la 720 pixeli. Dispune de mai mult functii, precum: Face Detection, etichetare geografica a pozelor si fisierelor video si multe altele. Camera iSight este de 5 MP, aceasta avand functii precum: Autofocus, Face Detection, Filtru hibrid IR, etichetare geografica a pozelor si fisierelor video si altele. Cu ajutorul camerei principale a trabletei iPad Mini se poate filma Full HD, la 1080 p, aceasta avand functii precum: stabilizare video, Face Detection si altele.

 

iPad Mini – Butoane Externe

 

Nu voi mai spune exact ce face fiecare buton al tabletei iPad Mini, deoarece este destul de bine explicat in urmatoarea poza:

 

 

ipad mini

 

 

iPad Mini – Bateria

 

iPad Mini Wi-Fi dispune de o baterie reincarcabila litiu-polimerd de 16,3 wati pe ora, putand naviga pana la 10 ore pe Internet, sa te uiti la video-uri sau sa asculti muzica. iPad Mini se poate incarca fie la o priza, fie prin cablul usb, prin intermediul unui PC. Modelul iPad Mini Wi-Fi Cellular difera de cel Wi-Fi foarte putin, acesta „rezistand” pe Internet doar 9 ore, daca este activata tehnologia de 4G.

 

Continuarea specificatiilor iPad Mini vor fi in “iPad Mini – Specificatii – Partea 2“.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply