0

.

Ca sa va fie mult mai usor sa introduceti numere si text in Microsoft Excel 2010, Windowsgeek, va ajuta cu un mic tutorial.

1. În foaia de lucru, faceţi clic pe o celulă.

2. Tastaţi numerele sau textul dorit, apoi apăsaţi ENTER sau TAB.

Pentru a introduce date pe o linie nouă într-o celulă, introduceţi un sfârşit de linie apăsând ALT+ENTER.

~În mod implicit, dacă se apasă ENTER selecţa se mută mai jos cu o celulă iar dacă se apasă TAB selecţa se mută o celulă la dreapta.

~Când apăaţ tasta TAB pentru a introduce date în mai multe celule dintr-un rând şi apas ENTER la finalul acelui rând, selecţa se mutăla începutul rândului urmăor.

~O celulăpoate afişa ##### atunci când conţne date dar are un format de numă care este mai lat decât lăţimea coloanei. Pentru a vedea tot textul, trebuie săcreşteţi lăţimea coloana.

Pentru a modifica lăţmea coloanei:

1. Faceţi clic pe celula pentru care doriţ sămodificaţ lăţimea coloanei.

2. În fila Paginăde pornire, în grupul Celule, faceţ clic pe Format.

3. Sub Dimensiune celulă, efectuaţi una din următoarele:

4. Pentru a potrivi tot textul din celulă, faceţi clic pe Potrivire automată lăţime rânduri.

5. Pentru a specifica o lăţime mai mare de coloană, faceţi clic pe Lăţime coloană, apoi tastaţi lăţimea dorită în caseta Lăţime coloană.

~Aveţ posibilitatea să afişaţ mai multe linii de text într-o celulă dacă încadraţi textul.

Pentru a încadra textul într-o celulă:

 Faceţi clic pe celula î care doriţ să îcadraţi textul.

În fila Pagină de pornire, în grupul Aliniere, faceţ clic pe Îcadrare text.

Dacă textul este format dintr-un singur cuvânt lung, caracterele nu se vor încadra; pentru această situaţie, creşteţi lăţimea coloanei sau micşoraţi dimensiunea fontului pentru a vedea tot text. Dacă nu este vizibil tot textul după ce îl încadraţi, este posibil să fie necesară reglarea înălţimii rândului. În fila Pagină de pornire, în grupul Celule, faceţi clic pe Format, apoi, sub Dimensiune celulă, faceţi clic pe Potrivire automată rând.

În Microsoft Office Excel, aspectul unui număr dintr-o celulă este separat de numărul care este stocat în celulă. Când un număr pe care îl introduceţi este rotunjit, în majoritatea situaţiilor, se rotunjeşte numai numărul afişat. Calculele utilizează numărul în sine stocat în celulă, nu pe cel care este afişat.

~ După ce apastaţi numere îtr-o celulă aveţ posibilitatea să va modificaţ formatul în care se afişază.

Pentru a modifica formatul:

~Pentru numere care nu sunt implicate în calcule în Excel, cum ar fi numerele de telefon, aveţ posibilitatea să le formataţ ca text, aplicând formatul Text pentru celulele necompletate înainte sătastaţi numerele.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply