0

.

PowerPoint-ul este pentru a transmite informatia intr-un mod mai interesant, mai placut, mai captivant, si in acest caz, grafica are un cuvant greu de spus. Deci sa incorporezi elemente vizuale, de grafica in PowerPoint este unul din cele mai importante elemente.

Pentru a crea un element de grafica, este nevoie de doi pasi plus inca unul pe care de cele mai multe ori, multa lume il uita.

  1. Creaza-l sau i-al de undeva!
  2. Insereaza-l si…
  3. Finiseaza-l!

Pasul 1, este de fapt inafara acestui tutorial si se refera la modul in care alezi imaginea de care ai nevoie. Iata cateva tip-uri pentru a alege ceea ce se potriveste prezentarii tale:

  • fiecare imagine ar trebui sa aiba stransa legatura cu informatia pe slide-ului pe care o vei insera. Nu decora!
  • evita banalul-foloseste imagini inedite, rare, care atrag atentia.
  • salveaza timp prin folosirea aplicatie de desenat a PowerPoint pentru a scoate in evidenta imaginile

Pasul 2. Prima data, decide-te unde vei insera imaginea/elementul de grafica in slide. Apoi doar fa-o!

Pasul 3. Utilizeaza uneltele incluse in PowerPoint pentru a modifica o imagine. Sunt o multime, insa iata cateva din ele pe care eu le recomand:

PowerPoint – Ideei grafica

  • adauga margine si/sau un efect.


  • Creaza o forma


  • recoloreaza imaginea


Regula cea mai importanta este ca intotdeauna, elementul de grafica sa sustina informatia prezenta in slide-ul respectiv. Multa bafta!

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply