1

.

web designAsa cum pentru a crea un website de calitate trebuie urmarite anumite reguli in ceea ce priveste elementele de web design, exista si o serie de greseli ce trebuie evitate. Ceea ce trebuie retinut in principal despre design-ul web este faptul ca acesta este in continua schimbare, iar web designerii nu isi permit sa ramana nici macar cu un pas in spate daca vor sa ramana pe o piata cu o competitie atat de stransa.

Daca privim cursul evolutiei web design-ului e usor de observat cat de departe si cat de repede au evoluat paginile web de la primul HTML si pana astazi. Daca in trecut contentul era ingredientul principal al unei pagini, iar elementele de design grafic se reduceau la culori diferite de background sau de text, astazi un design inovativ poate face diferenta. Industria s-a dezvoltat odata cu aparitia noilor limbaje, avem HTML 5, CSS 3, iar freelancerii si firmele profesionale sunt intotdeauna in pas cu trend-ul evolutiei web design-ului, de aceea nici un web designer nu isi poate permite sa nu fie la zi cu aceste schimbari.

Pe langa acest detaliu care este poate printre cele mai importante pentru succesul unui web designer, exista si cateva greseli de website design ce trebuie evitate.

Designul site-ului trebuie facut intotdeauna pentru un public tinta: Multi web designeri se lovesc de aceasta problema. Lucreaza la un website si au dintr-o data o idee noua, originala si cat se poate de inovatoare. Multi tind sa se lase dusi de val, nerabdatori sa testeze ideea si uita ca elementele de design trebuie sa se adreseze unui anumit public tinta. Astfel, daca se lucreaza la un website al unei farmacii care va fi cel mai probabil accesat de persoane mai in varsta, iar ideea de design este una plina de culori indraznete si elemente complicate, vom obtine un site interesant, insa nu pe placul publicului tinta. Inainte de a incepe munca de design este bine ca web designerul sa se documenteze pe cat se poate in aceasta privinta.

Trebuie evitate website-urile cu continut static: Datorita schimbarilor de algoritm ale Google, pentru ca site-ul creat sa ramana pe pozitia dorita in SERP, contentul acestuia trebuie reinnoit periodic cu informatie relevanta domeniului de activitate. Orice pagina moderna ar trebuie sa aiba un blog sau o sectiune de stiri incorporata.

Flash-ul trebuie evitat: Datorita cresterii dramatice a numarului de utilizatori de internet pe mobil, folosirea Flash pentru design-ul unui website poate costa clientul un numar considerabil de viztatori datorita faptului ca website-urile construite in Flash nu functioneaza pe mobil. De asemenea, motoarele de cautare nu sunt perfect compatibile cu Flash, facand optimizarea site-urilor de acest tip o operatiune foarte dificila. Java este varianta mult mai sigura pentru acest tip de situatii.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Tags:

1 Comment

  1. Claudiu says:

    utile informatiile, continutul nou da mari batai de cap, restul sunt de bun simt

Leave a Reply