0

.

Toata lumea a auzit de faimoasa serie de jocuri Grand Theft Auto de la RockStar, sau pe scurt GTA.

De la GTA1 care era un simplu joc 2D foarte limitat pana la GTA4 care reprezinta o intreaga viata integrata in lumea virtuala, progresele sunt uriase si isi fac simtita prezenta in fiecare moment.

Primele doua serii ale Grand Theft Auto, respectiv 1 si 2, nu pareau sa aduca vre-o noutate foarte mare in lumea jocurilor, desi au avut foarte multi fani. Erau considerate doar niste alte jocuri.

GTA3 a reprezentat spargerea ghetii; o totala schimbare de la lumea 2d la aceea a tridimensionalului, a reprezentat un soc pentru foarte multi gameri ai vremii. Era primul joc care simula foarte aproape de realitate viata de hot/criminal.

Desi tehnica a evoluat foarte mult in seriile ce au urmat, ideea jocului a ramas aceeasi, viata de criminal si de hot, pusa la dispozitia jucatorului. Tarziu, in GTA San Andreas, s-a introdus conceptul de after-life care presupunea ca poti trai ca oricare alt civil, in mod legal.

GTA San Andreas a reprezentat un alt punct critic trecut in ceea ce priveste optiunile jocului. Acum ai ocazia sa modific mult mai mult din lumea care te  inconjoara; de la schimbarea aspectului parului pana la vestimantatie si modificarea masinii.

De asemenea, s-a tinut seama si de avansurile facute de tehnologie, acestea fiind cel mai bine reprezentate in cazul masinilor si armelor.

Desi sunt destul de multe optiunile de care se dispune in joc odata cu versiunea San Andreas (si sa nu uitam si de harta extrem de mare), jocul tot nu a reusit sa capteze toate aspectele detaliate ale actiunilor de zi cu zi.

Ultima lansare facuta de cei de la RockStar, si anume GTA4 presupune ca a ajuns la un stagiu in care “fiecare miscare este redata in mod virtual” pana la cel mai mic detaliu. De exemplu, in joc, poti cumpara o doza de bautra racoritoare pe care o poti bea, o poti arunca la cos, o poti tranti de pamant, o poti arunca pe jos etc.

Dupa cum am exemplificat mai sus, GTA continua sa ne uimeasca cu incercarea sa de a se apropia in mod virtual cat mai mult de lumea reala. Nu avem ce face decat sa asteptam sa vedem cu ce vom mai fi impresinati data viitoare.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply