0

.

Probabil ca multora dintre noi ni s-a intamplat sa uitam parola de la contul Windows, sau pur si simplu un sniffer sau un virus a trecut de sistemul de protectie si a modificat parola.

Din cauza implementarilor de securitate impuse de Windows este absolut imposibil sa poti accesa un cont fara parola.

Voi prezenta in continuare o modalitate de a ocoli si recupera parola pierduta.

1. Boot-ati in Safe Mode (se face prin apasarea tastei F8 la pornirea computerului, si selectarea optiunii Safe Mode)

2. Atunci cand ajungeti la meniul in care trebuie sa selectati un user pentru a va loga selectati “Administrator”  (daca acesta nu apare apasati ctrl+alt+del de 2 ori si veti primi o fereastra in care veti introduce username-ul “Administrator”)

3. Odata logat, accesati Control Panel -> User Accounts -> selectati user-ul blocat -> change password -> lasati goale spatiile pentru noua parola si salvati setarile.

Dupa aceasta restartati computerul si incercati sa va log-ati.

Daca nu puteti accesa contul de administrator (fiind parolat sau din alte motive) puteti incerca un recuperator de parole ca Asterisk Password Recovery. Daca nici softul nu va poate ajuta, singura optiune este sa formatati hard-diskul si sa reinstalati sistemul de operare.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply