1

.

Programul Speech Recognition din Windows 7 este surprinzator de sofisticat. Microsoft a construit in cadrul acestuia o multime de optiuni care, la un moment dat, erau disponibile doar folosind software third-party extrem de scump.

Speech Recognition este foarte usor de folosit, dar ca toate softurile sofisticate, este necesar sa inveti cateva lucruri de baza inaintede a putea vorbi cu propriul computer la fel de fluent cu poti vorbi cu prietenii.

Porneste Speech Recognition

Inainte de a incepe, inchide toate celelalte aplicatii ce sunt deschise pe ecran (acest lucru este facut doar pentru scopul de a invata – ulterior poti avea deschise cate aplicatii doresti, o data ce poti sa folosesti adecvat softul de recunoastere vocala).

Poti pur si simplu sa tastezi speech in casuta de cautare din Start Menu, alegi Speech Recognition si sa incepi sa vorbesti – dar exista un motiv foarte intemeiat pentru care ar trebui sa alegi calea mai lunga. Intra in Control Panel -> Ease of Access -> Speech Recognition si apasa pe Speech Recognition.

Dupa cum poti vedea, ai rezolvat mare parte din acest aspect deja. Apasa pe Open Speech Reference Card.

Acest link iti ofera un index al topic-urilor de ajutor ce pot fi explorate. Pentru moment apasa pe Common speech recognition commands.

Vei observa un tabel cu majoritatea celor mai folosite comenzi, si ce trebuie sa spui pentru a le activa. Te sfatuiesc sa printezi aceasta pagina, si sa o tii la indemana cat inveti cum functioneaza Speech Recognition.

Acum esti gata! Apasa pe Start speech recognition. Vei vedea gadgetul Speech Recognition in partea de sus a ecranului, si va emite un sunet pentru a te avertiza ca este activ. In setarea implicita, nu asculta comenzi pana ce tu nu-l directionezi sa faca asta.

Acum asigura-te ca microfonul este conectat, si ca exista cat mai putin sunet de fundal. Dupa aceea spune “Start listening”. Vei vedea ca gadget-ul iti va aminti si el despre asta.

Start listening” este singura comanda perceputa de software cand este in statut idle. Nicio alta comanda nu va “trezi” programul.

Pana acum, ai invatat cum sa deschizi aplicatia Speech Recognizing. In partile urmatoare, vei afla cum sa dictezi computerului si cum sa-l faci sa deschida aplicatii, poze, si fisiere audio fara sa atingi macar o singura tasta.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

1 Comment

  1. alexandru says:

    un site destul de bun, dar pacat ca nu se scrie mai des

Leave a Reply