0

.


Optiuni vizuale: Floppy, LS/ZIP, HDD-0, SCSI,CDROM, HDD-1, HDD-2,HDD-3,LAN, Disabled.
Aceasta functie Bios va permite sa selectati primul dispozitiv pe care BIOS-ul inceraca sa incarce un sistem de operare.Daca sistemul Bios gaseste si incarca un sistem de operare de pe dispozituvukl selectat pein acesta functe, nu va incarca alt sistem de operare, chair daca exista un alt dispozitiv.
De exempul, daca stabiliti optiunea Floppy pentru primul dispozitiv de incarcare, sistemul Bios ignora instalarea Windosului de pe hard-disc si incarca sistemul de operare DOS3.3 de pe disceta pe care ati intrsus-o in unitatea de discheta. Pe scurt\, acasta functie va permite sa va alegeti primul dispozitiv de pe care incarcati sistemul de operare.Este o optiune utila atunci cand trebuie sa incarcati o discheta pentru depanarea sau instalarea unui sistem nou de operare.
In mod prestabilit, practic pentru toate placile de baza primul dispozitivde incarcare este Floppy, insa exceptand situatia in care incrvcati fegvent sistemul de operare de pe unitatea de discheta, este mai bine sa selectati hard-discul ca fiind primul dispozitiv de incarcare.Acesta configurare scurteaza procesul de incarcare deoarece sistemul Bios nu mai trebuie sa verifice unitatea de discheta in cautarea unui sistem de operare.
Si mai important este un alt aspect:procedand astefel, practic impiedecati BIOS-ul sa incarce un sistem de operare gresit in care uitati sa scoateti discheta de incarcare din uniatea de discheta!!!
Indirect acesta optiune previne incarcarea in unitatea de discheta pe parcursul operatiei de incarcare a sistemului de operare.
Pentru instalarea sistemului de operare livrate pe discuri CD-ROM incarcabile pe un hard-disk nou, trebuie sa selectati unitatea CDROM ca prim disppozitiv de incarcare.In acest fel puteti sa incacati sistemul de operare direct de pe CD-ROM si sa lasati procedura de instalare a sistemului de operare.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply