0

.

Produsele Avast nu au nevoie de nicio introducere, avand in vedere numarul imens de 190 de milioane de utilizatori inregistrati, pomenit intr-un comunicat de presa de la sfarsitul lunii Ianuarie. Din acestea, 149 de milioane de utilizatori folosesc in mod activ unul sau mai multe din produsele Avast. Acelasi document arata ca numarul persoanelor inregistrate a crescut cu 49 de milioane, anul trecut.

Noua versiune a antivirusului, aflata in stadiul beta momentan, dovedeste progrese impresionante atat in ceea ce priveste functionalitatea cat si performanta si versatilitatea. De asemenea, in ciuda faptului ca aceasta este o editie gratuita a produsului, si componente precum firewall sau anti-spam sunt lasate pe dinafara, continua sa ramana una dintre cele mai bogate solutii anti-malware de pe piata.

Aceasta versiune vine cu un nou installer, dar procedura nu difera foarte mult de ceea ce am vazut in arhitecturile trecute. Oricum, noile elemente sunt observabile chiar din start, astfel ca de data asta poti instala aplicatia ca o a doua linie de securitate, alegand “Compatible Install”.

Interfata a fost modificata, dar nu exista lucruri prea radicale in ceea ce priveste now look, astfel ca se pastreaza aceeasi asezara ca si in versiunea anterioara. O problema ar fi faptul ca recomandarile pentru a trece la editia Internet Security sunt mai intepatoare ca pana acum.

In aceeasi nota, avast! Market este in apropiere, oferind produse sub brandul Avast! pentru protejarea si backupul datelor (25 GB / an), recuperarea pc-ului dupa malfunctionare (cd-uri rescue), sau utilitar pentru pastrarea in siguranta a parolelor. Mare parte din acestea sunt disponibile cu un discount de 8.40 euro, dar pentru Internet Security obtii un discount de chiar 33.61 euro.

In ceea ce priveste mai departe caracteristicile produsului, noi pe lista sunt serviciile bazate pe Cloud, si update-urile de tip stream. Datorita serviciului de reputatie, avast! 7 ar trebui a faca decizii mai inteligente si sa reduca numarul de false pozitive.

Motivul pentru care s-a adoptat update-ul prin stream este acel ca dezvoltatorul planuieste sa trimita mai multa informatie catre utilizatori cu scopul de a creste securitatea impotriva malware. Astfel cum Avast Virus Lab adauga aproape 25.000 de semnaturi in fiecare zi, doua sau trei update-uri pe zi nu mai sunt suficiente. Avast planuieste sa ofere pana la 20 de update-uri pe zi, si sa creasca numarul acestora, imediat ce infrastructura va permite acest lucru.

Serviciile cloud sunt disponibile in meniul Summary al aplicatiei si configuratia permite pornirea sau opreirea acestora.

In ceea ce priveste optiunile pentru scanare, acestea au ramas neschimbate. Poti crea un profil custom, la fel cum poti sa modifici sensitivitatea, actiunile ce vor fi efectuate si optiuni privind performanta.

Sub meniul Real-Time Shields, desi nu este nicio aditie in ceea ce priveste componentele de protectie, exista o noua intrare numita  “Protection Status” care permite utilizatorului sa verifice stadiul curent al tuturor scuturilor. Este disponibila de asemenea si activitatea acestora, aratand prin statistici numarul de obiecte scanate si blocate.

Stadiul curent al fiecareui dintre scuturi (file system, network, web, mail, peer to peer, IM, behavior si script) nu sunt foarte observabile, doar in cazul in care muti cursorul mouse-ului pe ele si astepti sa apara balonul de informatii.

Asistenta de la distanta este o noua caracteristica. Aceasta permita sa te conectezi la alte computere ce ruleaza avast! 7 si sa imparti desktop-urile cu altcineva. Acest lucru se face pe baza unui cod, astfel ca este necesar sa oferi unui nou participant codul de acces pentru a se putea conecta.

Deoarece produsul se afla inca in stadiul Beta de testare, este posibil ca destule de bug-uri sa apara. De exemplu, scanarea s-ar bloca atunci cand procesul SVC:.Net CLR Networking este utilizat, in Windows 7 cu arhitectura pe 64 de biti. Aceasta nu este o problema noua, din moment ce acelasi bug este prezent inca din versiunea 5 a antivirusului.

Avast! 7 arata destul de bine. Noile caracteristici adauga puncte in plus la versatilitatea produsului, iar odata ce toate bug-urile vor fi elminate, ar trebui sa ofere protectie mai buna a computerului.

Download Avast Free

http://www.avast.com/en-eu/free-antivirus-download

 

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply