0

.

Cand Windows Update nu mai functioneaza, Windows devine un sistem de operare greoi, nefiind in stare sa blocheze ultimele pericole in ceea ce priveste securitatea, doar daca ai timp si nervi suficient de tari pentru a cauta in baza de date Microsoft pentru a gasi patch-uri si a le instala.

Nu este amuzant sa vezi cum dupa o isntalare fresh a Windows XP SP2 sunt peste 70 de update-uri care asteapta sa fie instalate – dar de fiecare data cand incerci sa le instalezi, installer-ul cade si se blocheaza dupa cateva secunde.

Dial-a-fix te ajuta

Cand acest lucru mi s-a intamplat recent, am cautat mult timp pe Google, prin diferite forumuri, iar dupa o vreme, a aparut o informatie comuna: programul Dial-a-Fix. O multime de utilizatori cu functia Windows Update blocata erau salvati de acest program numit Dial-a-fix.

L-am instalat, bifat Fix Windows Update, si in doar cateva minute, puteam sa instalez oricare din acele peste 70 de update-uri trimise de la Microsoft.

Ce este Dial-a-Fix?

Dupa cum spune programatorul sau, “DjLizard” (Michael Cooke): Dial-a-fix este un program ce este format dintr-o colectie de rezolvari cunoscute, extrase din articolele Microsoft KnowledgeBase, Microsoft MVPs si alte forumuri importante.

Asa cum arata imaginea de mai jos, Dial-aFix este creat sa repare probleme in cinci zone majore de impact: Prep, MSI (Installer-ul windows), WU/WAU (Windus Update/Automatic Update, SSL/HTTPS/Cryptography, si component registration).

O analiza a meniul arata ca Dial-a-fix functioneaza prin a opri si a reporni anumite servicii, inregistrand anumite componente, si executand alte sarcini de mentenanta – toate dintr-o singura interfata.

Dial-a-fix vs reparatii manuale

Dial-a-fix prezinta doua mari avantaje spre deosebire de fix-urile manuale din Windows:

1. Executa mai multe reparatii cu o singura selectie
2. Repara nu doar problemele evidente, dar si alte alte caracteristici ale windows-ului care functioneaza impreuna cu caracteristica pe care incerci sa o repari.

De exemplu, daca doresti sa repari Windows Update manual, trebuie sa pornesti o serie de comenzi in consola destul de complexe pentru a opri diferite servicii, sa reinregistrezi cateva zeci de fisiere .dll su sa repornesti doua servicii. Si, pentru ca alte programe pot afecta Windows Update, Dial-a-fix selecteaza automat reparatii pentru SSL/HTTPS/Cryptography si alte nuclee si runtime-uri de programare.

Invata sa executi reparatii manuale cu Dial-a-Fix

Pentru a intelege ce face Dial-a-Fix cu exactitate cum functioneaza Dial-a-fix, asigura-te ca reparatiile dorite sunt selectate, dupa care mentine mouse-ul pe denumirea acestora, iar un balon explicativ va aparea. In balonul explicativ vor aparea pasii pe care dial-a-fix ii va urma pentru a executa optiunea selectata anterior.

Chiar daca probabil o sa decizi ca Dial-a-fix este modalitatea mai usoara de a rezolva problemele pe care a fost construit sa le rezolve, revizuirea comenzilor necesare acestui proces te vor ajuta sa intelegi cum sa folosesti serviciile net start, net stop si SC.

De unde sa obtii Dial-a-Fix

Poti descarca Dial-a-fix din sectiunea cu acelasi nume pe site-ul producatorului, DjLizard. Este gratuit, insa donatiile sunt apreciate, si chiar merita facute. Dial-a-fix aunctioneaza cu orice versiune de 32 de biti a Windows, de la Windows 98, XP, si Server 2003.

 

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply