0

.

Analistii prezic ca Windows 8 va avea o competitie destul de apriga pentru dominarea pietei a sistemelor de operare – desigur, in cativa ani. Conform firmei de cercetare Gartner, Androidul celor de la Google – nu OS X sau iOS-ul celor de la Apple – este in curs sa detroneze Windows-ul, acesta ajungand cel mai folosit sistem de operare de pe piata, in 2016, daca statisticile vor ramane aceleasi. In ziua de azi, datele celor de la Gartnet au demonstrat ca 608 milioane de oameni folosesc Android si 1,5 miliarde folosesc Windows. Cu toate acestea, pana in 2016, cei de la Gartner se asteapta ca aceste cifre sa se modifice considerabil, fiind estimat ca 2,3 miliarde de device-uri vor folosi Android, iar 2,28 de miliarde de Windows.

 

apple mini

 

Este un razboi intre sistemele de operare pentru device-urile mobile si desktop-uri

 

 

apple mini

 

 

In timp ce este interesant faptul ca Android ar putea sa ajunga cel mai folosit sistem de operare in patru ani, este mai interesant ca Gartner au decis sa puna Androidul ca sistem de operare competitor pentru Windows. Chiar si cu lansarea iminenta a lui Windows 8, sistem de operare ce va acapara piata de smartphone-uri si tablete, Windows-ul este considerat, in principal, un OS pentru desktop-uri si laptopuri.
Discutabil, fiecare sistem de operare serveste altor scopuri, permitand posibiltiate de co-dominanta acolo unde fiecare dintre sistemel de operare exceleaza, fara o competitie prea mare. Cu toate acestea, datele cercetate de cei de la Garner spun altceva. Firma de cercetare spun ca expedierele de PC-uri, pe glob, se afla intr-un declin, acestea scazand cu 8% doar in ultimele 3 luni, deoarece mai multi utilizatori aleg smartphone-uri sau tablete in locul desktop-urilor.
Hibridul Laptop – Tableta Microsoft Surface si Windows 8 spera sa „escaladeze acest pod”, dar gigantul de software este destul de fragil cand vine vorba de platforme mobile, acesta neinspirand increderea necesara, precum o fac cei de la Apple sau Samsung.
Tehnologia este un domeniu care avanseaza extraordinar de rapid, facand ca o prezicere, mai ales pe 4 ani, sa fie foarte greu de „nimerit”. Acum patru ani, in aceasta luna, au fost scoase primele telefoane Android, iar piata s-a schimbat considerabil din acea zi.

 

 

iOS 6

 

apple mini

 

Apple au spus ca iOS 6 este cel mai bun in detectarea „atingerilor” intentionale. Noul iPad Mini a fost la baza conversatiilor din domeniul IT inca de la lansarea lui, precum si a altor noi veniti – iMac si MacBook-ul Pro de 13 inci, care are display Retina.
Chiar daca sunt multe aspecte pozitive (de exemplu, Siri) si altele negative (pierderea semnalului GPS in versiunile Wi-Fi) la iPad Mini, cei de la Apple s-au asigurat ca tableta ofera o experienta foarte buna pentru utilizatori. Cei de la Apple au imbunatatit semnificativ sistemul lor de operare, iOS 6, si l-au facut mult mai bun in recunoasterea atingerilor accidentale la marginile exterioare. Acest aspect este intr-adevar inovativ pentru un sistem de operare, cei de la Apple tinandu-se cu dintii de locul 3 ai acestei arii. Totusi, toate aceste sisteme de operare – Windows, Android si iOS – ofera o experienta foarte buna, ele detinand marea majoritate a pietei.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Tags:

Leave a Reply