0

.

De fiecare dată când utilizați computerul, chiar dacă acesta este abia cumpărat, fișierele de pe PC sau pe laptop se fragmentează în mod constant. Astfel, aceste fișiere se divid în milioane de bucăți, iar adăugarea, modificarea sau ștergerea lor nu fac decât să accentueze acest fenomen.

Așadar, când doriți să accesați un fișier va dura mai mult timp, deoarece Windows trebuie să găsească fiecare părticică din fișier înainte ca dvs. să îl puteți vedea. Fenomenul poartă numele de fragmentare și încetinește viteza de lucru a calculatorului. Fragmentarea poate duce la încetinirea timpului de pornire, încetinirea aplicațiilor și chiar blocarea efectivă a acestora. Pentru a evita acest lucru, este necesar să folosiți un program de defragmentare precum Perfect Disk.

Perfect Disk este una dintre cele mai bune aplicații de defragmentare, care îmbunătățește vizibil performanța calculatorului. La prima pornire, programul vă solicită permisiunea de a defragmenta partițiile existente; această operațiune poate dura ceva timp, în funcție de gradul de fragmentare a hard disk-ului și performanța sistemului dvs., însă la sfârșit veți avea opțiunea de a optimiza fișierele și folderele.

Procesorul și memoria RAM sunt puțin utilizate însă, în timpul în care Perfect Disk lucrează, aplicațiile pot să nu funcționeze chiar perfect; de aceea este recomandat să închideți aplicațiile de care nu aveți nevoie pe parcursul optimizării calculatorului.

Programul dispune de multe funcții utile, ca de exemplu SteathPatrol (care îi permite acestuia să lucreze în liniște, fără să creeze probleme sistemului) sau OptiWrite, care previne pe cât posibil fragmentarea pe viitor, cu impact zero asupra performanței. Alte funcții importante ar mai fi posibilitatea de a programa o anumită acțiune și defragmentarea altor calculatoare din rețea.

Descarca Perfect Disk

http://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/PerfectDisk.shtml.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply