0

.

Pentru mult timp, lupta pentru cel mai popular browser a fost dusă doar de către doi jucători importanți: Mozilla Firefox și Internet Explorer, amândouă încercând să atragă cât mai mulți utilizatori prin funcționalitățile oferite. Apoi, gigantul Google a decis să intre și el în bătălie, cu propriul navigator web: Google Chrome.

Din 2008, de când s-a lansat, browserul de la Google a atras rapid atenția utilizatorilor, care au început să aibă încredere în acesta și să îl folosească în mod implicit.

Procesul de instalare este extrem de simplu, tot ce trebuie să faceți este să dați click pe „Next” de câteva ori și să alegeți câteva opțiuni deloc complicate.

Interfața vizuală este simplistă și totodată plăcută, dar se pot aplica cu ușurință teme, pentru personalizarea sa. Design-ul minimalist al browserului lasă cât mai mult spațiu paginii web vizitate, deoarece toate butoanele necesare pentru navigație sunt dispuse în partea stângă a barei de adrese.

Un alt mod de a personaliza Google Chrome și a-l face cât mai potrivit nevoilor fiecăruia, este instalarea extensiilor – Google a creat un site cuprinzător de extensii (Webstore), unde utilizatorii pot găsi orice tip de aplicație sau extensie de bază, din domeniul gaming-ului, blogging-ului ș.a.m.d.

Una din noutățile pe care acest navigator le aduce este faptul că, atunci când utilizatorul vizitează mai multe site-uri, sunt pornite mai multe procese pentru ca în cazul în care una din pagini se blochează, utilizatorul să poată închide doar acea pagină (și implicit procesul aferent), fără a închide întregul browser.

De asemenea, Google Chrome dispune și de modul Incognito, care permite utilizatorilor să navigheze pe Internet în mod normal, dar care șterge datele navigării la închiderea browserului.

Descarca gratuit Google Chrome

http://google.com/chrome

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply