1

.

prezentare powerpoint.jpgDupa parerea mea o prezentare powerpoint nu e cum cred altii, un world “miscator”. Nu. Ca sa faci o prezentare powerpoint buna trebuie sa o faci cu un pic de cap, sa o faci in asa fel incat cei caror le-o prezinti sa nu fie plictisiti, sa inteleaga, sa nu fie prea incurcat de atatea “artificii artistice” si sa fie atrasi de aceea prezentare, astfel incat sa isi dea interesul.

Desigur ca, nu fiecare dintre noi putem face prezentari la fel de bune decat altii, dar eu cred ca fiecare persoana care face un proiect in powerpoint ar trebuii sa respecte unele repere. De aceea am creat acest articol in care am scris, dupa parerea mea ceea ce trebuie sa stie oricare dintre noi despre cum trebuie sa fie o prezentare powerpoint

Structura unei prezentari PowerPoint

Voi incepe cu fundalul. Am vazut situatii in care fundalul prezentarii era alb, si credeti-ma ca nu arata prea atragator.Eu cred ca, fiecare prezentare trebuie sa aiba un fundal, fie ca e culoare, fie ca e imagine sau tema. Daca alegeti ca fundal o imagine aveti grija sa nu aiba prea multe culori, deoarece nu veti gasi o culare pt text astfel incat sa se vada bine, sa se distinga de imagine. Imaginea nu trebuie fortata in dimensiune, daca e mica nu o largiti pe tot diapozitivul caci nu va arata tocmai frumos.

Continuam cu textul. De ce ma feresc eu cel mai mult este de textul mult intr-un diapozitiv, te plictiseste doar cand vezi cat e  si cat ocupa. Secretul unei prezentari bune este scrisul putin, si de dimensiuni relativ mari. Culoarea textului trebuie sa fie una care nu seamana cu fundalul,culori opuse care ies in evidenta si se disting de fundal, adica daca am un fundal inchis voi pune textului o culare deschisa sau invers, si bineinteles sa nu se vada pe diapozitiv un curcubeu, va puteti rezuma la 2-3 culori.

Animatiile. In opinia mea animatiile obiectelor trebuie sa fie organizate in asa fel incat sa nu fie ca la circ si va recomand sa folositi in jur de 3 feluri de animatii. In privinta animatiilor pentru imagine va recomand sa le puneti animatii deoadata cu aniamtia unui text, sau o animatie rapida, cel care vizioneaza prezentarea sa nu stea pana se deruleaza animatia unei imagini pe care a vazut-o inainte oricum(la animatiile tp accent)

Fundalul sonor nu trebuie sa fie unul zgomotos , sa se potriveasca cu tema prezentarii daca se poate .  Recomand melodiile fara versuri penru prezentari de stiinta sau cu versuri  pentru altfel de prezentari.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

1 Comment

  1. Mike says:

    Interesant articol. Felicitari Radu 🙂

Leave a Reply