4

.

Este posibil ca multi dintre voi sa isi fi uitat parola administrator si sa nu mai stie cum sa o recupereze sau sa o scoata. In urmatoarele randuri iti voi explica pas cu pas cum poti scoate parola administrator. Chiar acum cateva zile mi-a zis un prieten ca, dupa ce si-a uitat parola administrator, nu a stiut ce sa faca si si-a formatat PC-ul. Cu toate acestea, eu voi veni in ajutorul tau si te voi ghida in resetarea de parola administrator.

Primul pas resetare parola administrator

In primul rand, trebuie sa accesezi panoul safe mode. Acest lucru se face prin a da un restart PC-ului si, mai apoi, apasand, de obicei, tasta F8, dupa ce apar primele imagini de la restart. Dupa ce ai apasat tasta F8, va trebui sa iti apara un panou de culoare neagra, cu mai multe optiuni. Imaginea respectiva (trebuie sa iti reamintesc ca toti acesti pasi sunt importanti pentru a putea scoate parola administrator) se numeste „Windows Advanced Options Menu”, in care gasesti urmatoarele optiuni: Safe Mode, Safe Mode with Networking, Safe Mode with Command Prompt, Enable Boot Looging, Enable Vga Mode, Last Known Good Configuration, Directory Services Restore Mode, Debuggind mode, Start Windows Normally, Reboot si Return to OS Choices Menu. O sa va spun, pe scurt, ce fac acestea:

Safe Mode (cea pe care te intereseaza, pentru a putea reseta parola administrator): aceasta foloseste un set minim de drivere, pentru a porni Windows-ul
Safe Mode with Networking: este exact ca Safe Mode, doar ca poti accesa si reteaua
Safe Mode with Command Prompt: este exact ca Safe Mode, doar ca cmd.exe incepe inaintea Windows-ului
Enable VGA Mode: forteaza Windows-ul sa se deschida cu rezolutia de 640×480 (aceasta ajuta la PC-urile care au niste setari ce nu pot suporta o anumita rezolutie)
Last Know Good Configuration: Aceasta incarca ultimele configuratii memorate de PC
Directory Service Restore Mode: Aceasta este pentru utilizatorii avansati, fiind folosita doar pentru control-erele de domenii pentru Windows
Debugging Mode: La fel precum cea precedenta, acest mod este pentru a folosi COM2-ul
Enable Boot Logging: Aceasta optiune porneste „logarea” atunci cand este folosit Safe Mode-ul (ai facut legatura intre Safe Mode si parola administrator?)
Start Windows Normally: Acest mod porneste Windows-ul in mod normal
Reboot: Da restart la PC
Return to OS Choices Menu: Aceasta este pentru PC-urile ce deschid mai multe sisteme de operare, aceasta optiune ducand inapoi la meniul de Boot.

Sper ca nu te-ai plictisit, eu am incercat, totusi, sa scriu cat mai pe scurt posibil. Imaginea respectiva, pentru Safe Mode, este aceasta:

Cum se poate reseta parola administrator si Windows Advanced Option Menu

Al 2-lea pas resetare parola administrator:

Acum, urmatorul pas pentru a putea reseta parola administrator este de a intra a accesa optiunea Safe Mode.

Al 3-lea pas resetare parola administrator:

Dupa ce ai reusit sa faci acest lucru, astepti sa se incarce Windows-ul. Acum, ar trebui sa nu iti apara user-ul care iti cerea parola administrator. Apoi, intri in User Accounts (il gasesti in Start->Control Panel->User Accounts), intri pe contul de administrator si poti sa schimbi parola (fara a o iti cere pe cea veche) sau poti sterge contul respectiv.

Cum se poate reseta parola administrator si Windows Advanced Option Menu

 

Sper ca acest articol, „Cum se poate reseta parola administrator si cateva detalii despre panoul Windows Advanced Option Menu”, a fost de folos. Aceasta abordare merge in 99% dintre cazuri, in vederea scoaterii de parola administrator, depinzand de versiunea de Windows XP folosita.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

4 Comments

 1. Alexandru says:

  Foarte bun ghidul acesta ! in caz ca ai uitat parola e bine de stiut ca poti sa o recuperezi prin cativa pasi foarte usori 🙂

 2. lory says:

  salut scuza-ma dar am acceasi problema am urmat pasi de mai sus si tot nimic ai putea te rog sa ma ajuti

 3. ciprian says:

  salut,am urmat pasii si dupa ce apas pe safe mode astept 5 secunde si imi cere iarasi parola ca sa merg mai departe. ce sa-i mai fac?parola chiar nu o mai stiu,uitam sa zic am windows8 pe un laptop toshiba satellite

 4. adybutterfly says:

  ciudat de tot fratilor , prima oara in viata mea cand gasesc password in safe mode pe administrator , tot ca requ nu am nici un cd cu un windows sa il reinstalez , daca gasesc o solutie revin ! daca cineva are o solutie sa o posteze/contacteze pe un_iq23

Leave a Reply