0

.

teme windows 7Procesul de instalare a temelor personalizate in Windows 7 poate fi putin mai dificil decat in versiunile mai vechi, mai ales pentru utilizatorii neexperimentati. Este motivul pentru care nu multe tutoriale trateaza aceasta problema, preferand sa evite explicatiile in detaliu pentru utilizatorii neexperimentati si presupunand ca utilizatorii cu experienta cunosc deja procedura.

Complexitatea procesului nu trebuie sa descurajeze utilizatorul, desi pare complicat la inceput, dupa cateva repetitii, schimbarea temei va parea la fel de simpla ca schimbarea pozei de desktop.

Primul pas este downloadarea unui soft micut care simplifica mult procesul : Universal Theme Patcher

Acest program este necesar pentru primul pas in instalarea temelor personalizate, patchingul urmatoarelor dll-uri : uxtheme.dll, themeui.dll si themeservice.dll. Atentie, acest proces este necesar doar pentru temele “neoficiale”, deoarece temele ce pot fi downloadate direct de pe site-ul microsoft vin in format special .themepack si pot fi instalate cu un simplu dublu click.

Adesea, cele mai complexe teme sunt insa cele personalizate, iar despre modul de instalarea al acestora voi explica in urmatoarele randuri, in cativa pasi simplu de urmarit:

1. Download Theme Patcher folosind link-ul de mai sus. Theme patcher face un backup automat al dll-urilor originale astfel ca daca tema aleasa este corupta sau exista o alta problema cu aceasta, se poate reveni usor la setarile initiale.

2. Pentru a folosi optiunea de ‘patch’, programul trebuie rulat in modul ‘administrator’ sau ‘run as admin’, iar pentru aceasta utlizatorul trebuie sa se asigure ca are privilegii de amin pe contul de pe care incearca sa instaleze tema.

3. Download o tema preferata – pe internet exista numeroase resusrse de teme windows 7, de la categoria speciala de pe site-uri precum Deviantart, la sectiunile de pe site-urile dedicate sistemului de operare Windows.

4. Tema downloadata trebuie mutata manual in C:\\Windows\Resoruces\Themes. In cazul in care sistemul de operare se afla pe alt drive decat C:\\ se inlocuieste C cu litera drive-ului utilizat.

5. Din meniul “personalize” care poate fi accesat direct cu click dreapta de pe desktop, se alege noua tema, care, daca procedeul a fost efectuat corect, va aparea listata sub “My Themes”. Temele aero sau temele oficiale Windows apar mai jos sub sectiunea Aero Themes.

6. Schimbarile trebuie sa apara fara a fi nevoie de resetarea sistemului.

Pentru a ne asigura in prealabil ca fisierul nu este corupt, acesta trebuie sa contina cel putin un fisier cu extensia .theme , extensie care difera de temele oficiale windows care au extensia .themepack si, asa cum a fost mentionat mai sus, pot fi instalate direct, cu un simplu dublu click.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Tags:

Leave a Reply