0

.

Windows XP, desi este ca orice alt sistem de operare marca Microsoft, la care se gasesc bug-uri constant, are o functie foarte importanta numita auto-update. Aceasta functie permite sistemului de operare sa downloadeze automat si sa stocheze sau sa instaleze ultimele fix-uri publicate de la cei din compania Microsoft. Desi multe dintre aceste imbunatatiri sunt minore, numarul lor este destul de mare si astfel se obtine per total o imbunatatire cat de cat notabila.

Cum activam si folosim windows auto-update?

Daca nu este deja activat, windows auto-update poate fi pornit astfel. Click dreapta pe icoana My computer, iar din meniul ce apare selectam Properties. In fereastra nou aparuta selectam tabul Automatic Updates, dupa care trebuie sa selectam una din cele 3 optiuni disponibile, ca in imaginea alaturata.Astfel, dupa cum urmeaza, vom explica cele 3 optiuni.

Prima optiune permite downloadarea tuturor update-urilor in computerul dumneavoastra, dupa care incepe automat instalarea acestora. Este optiunea recomandata de Microsoft, astfel veti obtine updateurile in computerul dumneavoastra in cel mai scurt timp.

A treia optiune permite notificarea dumneavoastra inainte de inceperea procesului de auto-update si de asemenea inca o data inaintea instalarii fisierelor downloadate. Acest lucru este recomandat daca sunteti un utilizator mai avansat, care poate alege care update-uri sa fie instalate, si care nu.

Cea de-a treia optiune nu permite downloadarea update-urilor decat dupa ce duneavoastra selectati care dintre acestea sa fie downloadate si instalate. De asemenea, aceasta optiune ar trebui folosita doar de persoanele care au cunostinta mai avansate si care nu vor sa isi incarce banda de internet cu anumite fisiere inutile.

Ultima optiune din meniul de auto-update o reprezinta blocarea tuturor update-urilor, astfel incat Windows va intrerupe in mod total contactul cu serverele Microsoft. Aceasta optiune nu este recomandata decat in cazul in care doriti sa instalati actualizarile de pe site-ul oficial Microsoft.

Parerea mea personala este ca ar trebui sa bifati prima optiune, astfel incat sa beneficiati de cea mai buna protectie in ceea ce priveste sistemul de operare Windows XP. Un alt lucru care trebuie mentionat este faptul ca functia de auto-update poate fi folosita numai de sistemele Windows XP licentiate.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply