0

.

fani pe facebookO pagina de fani pe Facebook este modalitatea ideala de a promova o afacere proprie, un eveniment, o activitate sau chiar o initiativa non profit. Este una dintre cele mai la indemana, dar si cele mai ieftine modalitati de promovare disponibila in mediul online in momentul actual. Desi paginile Facebook sunt in teorie gratuite si usor de creat, asa cum arata acest tutorial Facebook, modificari noi aduse modului in care functioneaza acestea au introdus costuri de promovare.

Ce inseamna costurile de promovare

Costurile de promovare sunt o modalitate pentru cei de la Facebook de a face bani de pe urma unui sistem nu de mult absolut gratuit. Pentru ca paginile de Facebook sunt inca cea mai usoara modalitate de a promova si a aduce vizitatori pe site, utilizatorii continua sa le foloseasca in ciuda strategiei adoptate de Facebook.

In urma schimbarilor, paginile cu un numar mare de like-uri sunt vizate in mod special, posturile acestor pagini nemaiajungand la toti membrii, ci aleatoriu, la o fractiune din acestia. Pentru ca toti membrii sa poata vedea un anume post, acesta poate fi ‘promovat’ pentru sume ce se incadreaza intre cativa dolari si sute sau chiar mii de dolari, in functie de numarul fanilor de pe pagina.

Cum sa iti faci propria pagina de fani pe Facebook

Cel mai folositor tutorial Facebook este fara doar si poate cel referitor la lansarea unei pagini. Dintre toate optiunile de socializare pe care site-ul le pune la dispozitie, paginile sunt cele mai folositoare pentru cei care urmaresc sa dezvolte o afacere in mediul online.

Procesul este format din cativa pasi simpli:

1. Logarea pe contul de Facebook – pentru a porni o pagina de Facebook utilizatorul are mai intai nevoie de un cont individual. Se poate folosi contul propriu sau se poate crea unul nou pentru acest scop.

cum creezi o pagina de fani

2. In coltul din dreapta sus al barei de navigare exista un buton sub forma de roata zimtata. Un click pe aceasta va dezvalui un meniu drop down, de unde se alege “Advertising“, iar apoi “Create page

creeaza pagina de fani pe facebook

3. Urmatorul pas consta in alegerea tipului de pagina din 6 categorii disponibile:

  • Local business or place (afacere locala) : aceasta categorie necesita mentionarea tipului de afacere (cafenea, bar, club, ceainarie, etc) si tastarea unei adrese.
  • Company, organization, institution (companii, organizatii sau institutii), aceasta categorie necesita mentionarea tipului de activitate, si tastarea numelui companiei.
  • Brand/Product (Brand sau Produs) companie dedicata unui anumit brand sau produs, este necesara selectarea unei categorii pentru brand sau produs si mentionarea numelui produsului.
  • Artist, band or public figure (artist, formatie, persoana publica) este necesara alegerea tipului de artist muzician sau persoana publica si intorducerea numelui.
  • Entertainment: tipul de entertainment si numele.
  • Cause or community name (Cauze sau comunitati) este necesara doar tastarea numelui.

Dupa alegerea categoriei trebuie dat click pe optiunea “Agree to Facebook Pages Terms” (este o idee buna sa se si citeasca acesti termeni in prealabil).

tipuri de pagini de fani

4. Click pe “Get Started” pentru a putea adauga mai multe informatii.

start pagina de facebook

5. Poza de profil, ca si in cazul contului personal, este o parte importanta a identitatii paginii. Aceasta trebuie sa fie reprezentativa pentru domeniul ales. Poza se alege usor, fie din computer, fie de pe un website de image hosting, iar pentru a salva schimbarea se da click pe “Save Photo”.

poza pagina de fani pe facebook

6. Sectiunea “About” este extrem de importanta. Aceasta este sectiunea care contine toate informatiile importante despre afacere sau scopul paginii. Cei mai multi utilizatori vor citi mai intai aceasta sectiune inainte de a da like paginii, de aceea descrierile trebuie sa fie interesante, atractive, dar la obiect. Pentru a genera vizitatori directi, in cazul in care afacerea dispune si de un website, este esential ca adresa site-ului sa fie mentionata in aceasta sectiune. Aceasta este cartea de vizita a afacerii. Click pe “Save Info” pentru a salva modificarile.

creeaza pagina de fani

7. Ads. La finalul acestui scurt Set Up, Facebook ofera posibilitatea de a promova pagina nou creata. Atentie, aceasta optiune trebuie platita si necesita informatii adiacente (legate de cardul de credit cu care se efectueaza plata). Pentru afacerile noi, aceasta optiune nu este recomandata, ea este dedicata in mod special paginilor cu vechime si un numar mare de like-uri.

ads pentru pagina de fani pe facebook

Pentru ca procesul de creare a unei pagini de fani pe Facebook sa fie si mai simplu, am pregatit si un tutorial video:

Despre promovare vom discuta intr-un alt tutorial Facebook.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply