0

.

Malwarebytes Anti-Malware este unul dintre cele mai eficiente programe folosite pentru eliminarea de Malware din computerul personal. Softul este folosit de specialisti IT de peste tot, pentru a curata computerele de infectii ale virusilor.

Fiind un utilitare gratuit, tot mai multe persoane aleg sa-l foloseasca pentru a scana propriu computer si ulterior, daca este cazul, sa elimine infectiile gasite. Principalul avantaj il constituie faptul ca este un utilitar gratuit, insa mai mult decat atat, reuseste sa dezinfecteze peste 98% din virusii gasiti.

Cum scanezi cu Malwarebytes Anti-Malware

1. Descarca programul. Acesta este oferit in mod gratuit pe site-ul productatorului. Pachetul de instalare este mic, in concluzie download-ul nu ar trebui sa dureze exagerat de mult, doar in cazul in care aveti o conexiune slaba.

2. Instaleaza Malwarebytes Anti-Malware. Apasa dublu click pe fisierul descarcat, iar procesul de instalare va porni. Mai jos aveti detaliata in imagini toata operatia de instalare a programului:

3. Deschideti Malwarebytes Anti-Malware fie din shortcut-ul de pe Desktop, fie din folderul unde acesta a fost instalat (in general C:\Program Files\Malwarebytes). Programul va porni; este posibil sa ceara efectuarea unui update. Raspundeti afirmativ.

4. Incepeti scanarea. Din meniul Malwarebytes Anti-Malware selectati Perform Full Scan, dupa care apasati pe butonul Scan. In meniul urmator apasati din now pe Scan, iar procesul de scanare va incepe.

Este posibil ca procesul de scanare sa dureze pana la cateva ore, astfel ca asigurati-va ca nu veti fi nevoiti sa utilizati computerul in aceasta perioada de timp, si mai mult decat atat, asigurati-va ca nu vor fi probleme cu caderea retelei electrice, deoarece va trebui sa reluati procesul de scanare.

5. Dezinfectati fisierele. O data ce Malwarebytes Anti-Malware a terminat de scanat, accesati rezultatele apasand pe butonul OK din pop-ul aparut la finalul scanarii.

Va aparea o lista cu fisierele infectate. Tot ce mai aveti de facut este sa bifati casutele din fata tuturor infectiilor (sau folositi butonul Select All), si apasati Remove.

Se va deschide si un fisier Notepad care va contine informatii detaliate despre scanare, fisiere infectate, numele acestora precum si varianta de virus care a infectat, dar si reusita dezinfectiei. Este posibil ca Malwarebytes sa va ceara sa restartati computerul pentru a finaliza. Apasati ok, iar computerul se va restarta.

In acest moment, procesul de dezinfectie va fi terminat.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply