0

.

HomeGroupFuncția HomeGroup ne permite să partajăm anumite fișiere și imprimante, cu alte calculatoare care rulează la fel ca și noi, sistemul de operare Windows 7. Este o funcție destul de utilă, însă multă lume nu o folosește din anumite motive. În acest tutorial o să vă arăt pașii pe care trebuie să îi urmați, dacă doriți să dezactivați funcția Homegroup.

După cum știți, atunci când deschidem interfața Explorer, în panoul din stânga, avem afișată opțiunea Homegroup. Vom da click dreapta pe aceasta și vom alege Change HomeGroup settings. Se va deschide fereastra din imaginea de mai jos, unde vom alege opțiunea Leave the homegroup.

leave the homegroupe

Am reușit să dezactivăm opțiunea Homegroup, însă dacă verificăm aceasta nu a dispărut încă din panoul de navigare. Pentru eliminarea acesteia din panoul de navigare, vom proceda în felul următor.

Deschidem Start -> Run -> tastăm services.msc și apăsăm Enter. Se va deschide fereastra cu servicii din Windows 7. Va trebui să căutăm serviciul denumit HomeGroup Listener. Dublu click pe acesta, iar la Startup type vom seta pe Disable, ca în imaginea de mai jos.

Acum Homegroup a dispărut complet din panoul de navigare.

homegroup-Startup type Disabled

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply