0

.

Ai auzit vreodata de „The Hidden Wiki” sau de deep web? De fapt, de aici vin majoritatea stirilor Wikileaks iar 9gag vine, de asemeni, dupa o idee de pe deep web. Dar, din moment ce acesta nu este pentru oricine, trebuie sa te avertizez ca, inainte sa te invat cum sa accesezi deep web, trebuie sa fii foarte atent si sa nu navighezi aleator. De asemeni, trebuie sa stii ca pe deep web trebuie sa ai o protectia buna asupra PC-ului, deoarece acolo sunt multe lucruri ilegale, iar tu iti doresti, cel mai probabil, sa ramai anonim.

 

Ce este deep web?

 

hidden wiki tor

 

Deep web poate fi numit foarte usor partea inconstienta a Internetului. Mai precis, deep web reprezinta cea mai mare parte a Internetului, care nu poate fi accesata de oricine. Comparata cu world wide web-ul, deep web-ul este gargantuesc. In timp ce world wide web-ul contine doar 500 de terabytes de informatii, deep web contine 70.500 de terabytes de informatii. Imens, nu?

 

Dar asta nu e tot! Pe deep web poti gasi aproape 5500 de miliarde de documente personale, in timp ce pe world wide web poti gasi doar 10 miliarde. Ce contin aceste informatii? Totul! Si cand zic totul, ma refer exact la cuvantul respectiv. Pe deep web poti gasi lucruri ce depasesc limitele legale si ale moralitatii sau ale altor norme. Pe deep web vei putea gasi informatii despre traficanti de droguri, asasini platiti, revolutionari, politie, FBI, teroristi, pedofili, sociologi, etc. TOTUL!

 

Dar nu totul de pe deep web este intr-atat de rau. Poti gasi si lucruri bune precum e-book-uri, filme, idei, articole, etc.

 

Deep web detine propria valuta si anume bitcoin. Exista banci in lume care transforma valuta reala in bitcoins si viceversa.

 

Cum poti accesa deep web?

 

Pentru a putea accesa deep web ai nevoie de programul TOR. Paginile de pe deep web contin o extensie speciala, .onion, si un nume complicat. De exemplu, adresa pentru hidden wiki este kpvz7ki2v5agwt35.onion. Aceasta se schimba, adeseori, deci, nu te ingrijora daca nu iti va merge.

 

hidden wiki tor

 

hidden wiki tor

 

hidden wiki tor

 

Inainte de a iti spune cum sa accesezi deep web, trebuie sa iti spun ca daca ai dat click aleator undeva iti trebuie un stomac tare, deoarece unele lucruri care le poti vedea acolo nu sunt usor de digerat, cum ar fi pornografie cu minori, violuri si multe alte lucruri ciudate si anormale. Desi informatia pe deep web este colosal de mare si foarte variabila, nu trebuie sa te sperie. In multe aspecte, informatia chiar daca se gaseste acolo, nu te obliga nimeni sa dai click si sa vizionezi unele lucruri anormale. Dar, totusi, daca doresti sa vizionezi informatia, trebuie sa stii ca risti multe probleme, prntre care si inchisoare.

 

Deci, pentru a putea intra pe deep web, vei avea nevoie de o protectie destul de mare asupra PC-ului, programul TOR si browser-ul Firefox cu o extensie.

 

1. Odata ce ai instalat toate acestea, deschis browser-ul TOR.
2. Firefox se va deschide si vei fi, oarecum, anonim pe deep web.
3. Acceseaza fisierele .onion si tine minte ca nu esti 100% anonim.

 

Pentru propria protectie ai nevoie de cel putin un firewall bun, un antivirus bun, webcam-ul sa fie deconectat sau acoperit cu ceva si cookie-urile javascript sa fie dezactivate. Un Ccleaner este intotdeauna bun atunci cand navighezi deep web cu TOR.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply