0

.

windows 7Pentru a decide daca un upgrade al sistemului de operare este necesar sau util, trebuie mai intai intelese diversele cerinte si proceduri necesare pentru a face upgrade de la o versiune mai veche de Windows, la Windows 7. In acest tutorial Windows exploram diversele versiuni de Windows 7, cerintele acestora si ce inseamna upgrade-ul de la o versiune la alta, pentru ca utilizatorul sa poata decide daca un upgrade este cu adevarat necesar.

Versiuni Windows 7

Upgradurile principale pentru Windows 7 sunt Home Premium, Professional si Ultimate.

1. Windows 7 Home Premium este cea mai populara versiune, ideala pentru ‘home computers’.

2. Windows 7 Proffesional pe de alta parte, se adreseaza detinatorilor de firme mici si mijlocii datorita optiunilor de networking cu care vine in plus.

3. Windows 7 Ultimate este cea mai sigura varianta a Windows 7, cu programe de securitate precum Bitlocker incluse de la instalare.

Pentru a alege versiunea potrivita trebuie luate in considerare nevoile individuale si mediul in care va fi utilizat sistemul de operare. Acesta se instaleaza pe un computer personal? Pe un computer de birou sau urmeaza sa fie folosit in alte scopuri? Raspunsul la aceste intrebari este primul pas pentru a alege optiunea potrivita.

Cerinte pentru Windows 7

Pentru ca Windows 7 sa poata rula pe un computer, acesta trebuie sa intruneasca urmatoarele cerinte de sistem.
-procesor de minim 1 GHz
-1 GB RAM memorie pentru sistemele pe 32 bit, si 2 GB RAM pentru 64 bit
-16 GB liberi pe hard disk pentru 32-bit si 20 GB pentru 64 bit
-DirectX 9

Upragade Advisor

Pentru a putea realiza upgrade-ul, Microsoft pune la dispozitie un Windows 7 Upgrade advisor care poate fi downloadat de pe aceasta pagina, pentru a determina daca sistemul suporta upgradde-ul.

Windows Experience Index

Un alt mod de a verifica cat de bine ar raspunde sistemul unui uprage la Windows 7 este folosirea testelor Windows Experience Index. Aceste teste vor acora un scor sistemului, de la 1 la 7.9, unde 3 este minimul necesar pentru ca sistemul sa poata opera.

Pentru a folosi Windows Experience Index, trebuie urmati cativa pasi simpli explicati in continuare in acest tutorial Windows:

1. Din Start Menu, se selecteaza Computer.
2. In fereastra Computer, se selecteaza System Proprieties. In aceasta fereasta trebuie sa apara afisiat scorul Windows Experience si tipul de procesor (32-bit sau 64-bit)
3. Pentru mai multe detalii se poate da click pe Windows Experience Index, utilizatorul fiind trimis intr-o noua ferestra care listeaza subscorul pentru fiecare categorie.

windows Experience Index

4. Un scor sub 3 inseamna ca Windows 7 nu poate functiona la randament satisfacator.

Alte cateva detalii care merita luate in considerare sunt urmatoarele:

Windows 7 functioneaza mai bine pe computere de 64-bit, dar poate fi instalat fara probleme si pe sisteme de 32-bit.
Upgrade-ul ar trebui facut in mod ideal de la Windows Vista pentru a evita complicatiile.
Windows 7 este cea mai potrivita versiune Windows pentru amatorii de gaming sau multimedia, pasionatilor de aceste domenii li se recomanda upgradeul la Windows 7 Home Premium pentru a beneficia de capacitatile grafice superioare si noile optiuni Windows Media Player.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply