0

.

Cu totii v-ati pus, cel mai probabil, intrebarea „Cum instalez Windows XP”. Noi iti vom arata in urmatoarele randuri cum se efectueaza o instalare Windows XP. Exista diferite tipuri de Windows XP, precum Home Edition sau Professional Edition, cea mai complicata instalare Windows XP, daca o putem numi asa, este cea de Windows XP Pro.

Cea mai buna metoda de instalare Windows XP este cea pe un hard formatat. Trebuie, de asemeni, sa verifici daca Windows XP este compatibil cu componentele tale din PC. Poti gasi lista cu componentele compatibile pe site-ul celor de la Windows. Totusi, trebuie sa stii ca majoritatea componentelor sunt suportate de aceasta versiune de Windows. Iar daca nu sunt suportate componentele, poti verifica site-ul producatorului pentru a downloada driverele necesare, in cazul in care acestea au fost create, intre timp. Toate CD-urile ce contin versiuni de instalare Windows XP sunt boot-abile. Pentru ca PC-ul sa poata Pentru a putea intra in BIOS si a efectua o instalare Windows XP trebuie sa dai un restart la PC, apoi apesi tasta delete sau aceasta poate varia in functie de PC. Dupa ce ai reusit sa intri in BIOS, cauti „boot” si pui in randul 1 sau selectezi optiunea de CD, depinzand de tipul de BIOS. Dar, totusi, hai sa trecem la lucruri mai serioase si care ar putea sa te intereseze si anume la raspunsul intrebarii „Cum instalez Windows XP”, totul fiind impartit in pasi usori.

Pasul 1: Dupa ce ai reusit sa pui boot-ul pe CD, da un restart la PC. Inainte de a da, totusi, restart la PC, trebuie sa te asiguri ca ai CD-ul bagat in CD/DVD-ROM, pentru ca sa poti efectua o instalare Windows XP. Dupa cateva secunde (depinzand, totusi, de cat de bun este sistemul tau de operare), va trebui sa iti apara pe ecran un mesaj, care iti spune sa apesi pe orice tasta pentru a putea boot-a de pe CD. Dupa ce ai apasat aleator o tasta, va trebui sa iti apara urmatoarea imagine:

Cum instalez Windows XP

Pasul 2: Aici, setup-ul de instalare Windows XP te va intreba daca vrei sa apesi pe tasta F6 pentru a putea instala „third party RAID” sau un driver SCSI dar, totusi, daca folosesti un hard intern sau extern IDE, nu va trebui sa faci acest lucru. Acest pas este necesar pentru cei care folosesc alt tip de hard-uri, pentru ca Windows-ul sa le poata detecta hard-urile.

Cum instalez Windows XP

Pasul 3: Daca, totusi, nu dispui de un hard IDE si ai apasat pe tasta F6 pentru a efectua o instalare Windows XP, in acest pas va trebui sa apesi pe tasta S, daca vei vrea sa instalezi un device.

Cum instalez Windows XP

Pasul 4: Acest pas din instalare Windows XP consta in instalarea driverurilor Raid sau SCSI. Dupa ce ai introdus CD-ul cu driverele respective, va trebui sa apesi pe tasta enter.

Cum instalez Windows XP

Pasul 5: In acest pas setup-ul te va ruga sa alegi unul dintre driverele afisate, alege-l pe cel corect si apasa pe enter.

Cum instalez Windows XP

Pasul 6: Iar aici incepe setup-ul de instalare Windows XP pentru cei cu hard IDE sau continuarea pentru cei cu alt tip de hard-uri. In acest pas este optiunea de instalare Windows XP, sa repari o versiune mai veche sau sa iesi din setup.

Cum instalez Windows XP

Puteti citi aici continuarea acestui articol in „Cum instalez Windows XP – II”.

Toti acesti termeni din domeniul IT iti dau batai de cap? Intra pe http://www.DexOnline.Net sa vezi definitiile termenilor care iti ridica semne de intrebare.

Leave a Reply